Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

I framaši u Munchenu zapalili svijeće i pomolili se za ubijenu djecu u Vitezu

Must Read

Hrvatska franjevačka Mladež u Münchenu, čiji je dušebrižnik fra Filip Mimica iskazala je pijetet i pridružila se komemoriranju ubijene djece u Vitezu, na istovjetan način kao i veliki broj mladih Hrvata u Domovini Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, javlja Hrvatski Medijski Servis.

-Okupili smo se danas ovdje podno spomen obilježja našem mučeniku i Blaženiku kardinalu Alojziju Stepincu da iskažemo pijetet prema nevinim hrvatskim žrtvama, djeci, nevinim anđelima. Hvala župniku fra Petru koji nam je ovo omogućio i predvoditelju današnjeg misnog slavlja u našoj Hrvatskoj katoličkoj župi Munchen fra Kreši, koji se tijekom svetog misnog slavlja prisjetio žrtava koje mi danas ovdje komemoriramo, kazao je Orlando Medo.

Naime, hrvatska mladež u gradovima u Domovini Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini odlučila
jučer,10 lipnja na spomendan ubojstva hrvatske djece u Vitezu obilježiti jednu od naših najvećih tragedija u Domovinskom ratu paljenjem 8 bijelih svijeća diljem obje nam Domovine koje simboliziraju osam mladih ugaslih života.

-Naša franjevačka Mladež odlučila je na ovaj način iskazati kako suosjeća sa stradalnicima i obiteljima stradalih u Domovinskom ratu i da diše sa svojim hrvatskim narodom u Domovini, kazao je Medo.

Podsjetimo 10.lipnja 1993. u Vitezu u središnjoj Bosni, na dan kad je počelo vrijediti primirje potpisano između tzv. Armije BiH i HVO-a, ispaljena je minobacacka granata s položaja tzv. Armije BiH na vitesko naselje Podgradinu koja je usmrtila osmero hrvatske djece zatečene do tog tragičnog trenutka u bezbriznoj djecjoj igri. Stradala djeca bila su starosti izmedju 9 i 17 godina. Stradali su: Boris Antičević, Dražen Čečura, Sanja Garić i brat joj Milan Garić, Velimir Grebenar i sestra mu Augustina Grebenar, Sanja Križanović i Dragan Ramljak.

-Članovi franjevačke mladeži u Munchenu u kršćanskom su se duhu sjetili nevino pobijene djece, svih stradalih žrtava, a posebno onih stradalih u obrani Domovine, te zapalili svijeće za pokoj njihovih duša./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Hrvatski Kantoni Nemaju Svoje TV Kuće?

Hrvate se uvuklo u priču o kanalu na hrvatskom jeziku na razini države, koji je protuustavan Kada govorimo o medijima...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -