Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Ne znamo ni kakvi su prvi: Stiže još 50 arapskih respiratora u BiH

Must Read

Supruga potpredsjednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladara Dubaija Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, šeika Hinda bint Maktoum bin Juma Al Maktoum šalje humanitarno-medicinsku pomoć kako bi pomogla narodu Bosne i Hercegovine u borbi sa pandemijom korona virusa, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

#

Pomoć stiže privatnim avio-operaterom Vlade Dubaija Boing 747-400 u petak u 13:30 sati.

”Riječ je o vrlo vrijednoj pomoći u kojoj se, između ostalog, nalazi i 50 respiratora”, navodi ministarstvo i ističe kako će zrakoplov dočekati zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković s predstavnicima Kriznog stožera Ministarstva vanjskih poslova.

 

Podsjećamo, prošlog je tjedna u zrakoplovu s humanitarnom pomoći koja je stigla iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Bosnu i Hercegovinu stiglo, između ostalog, i 40 respiratora – ventilatora iste kategorije kao i oni koje je Srebrena malina uvezla iz Kine za koje je stručnim vještačenjem utvrđeno da njihovo korištenje nije preporučeno u jedinicama intenzivne terapije.

Radi se o respiratorima proizvođača Aerospace ChangFeng Medical model ACM812A. Iako je se očekivalo očitovanje iz Ministarstva vanjskih poslova o doniranim respiratorima, ono još nije objavljeno.

Poklonjenim trespiratorima se, valjda, ne gleda u zube, prenosi Bljesak.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

USTAŠKI ČASNIK IZ FILMA SVETLANE BROZ: Odbjegli ratni zločinac i dalje se skriva od Interpola, no svi znaju da živi u Metkoviću

Iako je Tužiteljstvo BIH još 2012 podiglo optužnicu protiv Hrstića a Interpol još 2018 raspisao potjernicu za njim Miroslavu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -