Srijeda, 26 lipnja, 2024

GENIJALAC: Hrvatski znanstvenik otkrio antitijela koja sprječavaju širenje korona virusa

Must Read

Kako stoji u medijskim napisima medija u Njemačkoj, lijek koji prof. dr. sc. Luka Čičin-Šain i kolege razvijaju od prepoznatih antitijela trebao bi biti spreman na jesen.

Prema pisanju njemačkog Braunschweiger-Zeitunga, znanstvenici iz tamošnjeg Helmholtz centra za infektivna istraživanje uspjeli su prepoznati antitijela koja sprečavaju novi korona virus SARS-CoV-2 da uđe u stanicu.

“Ovo je jasan znanstveni proboj koji nam ukazuje da smo na pravom putu prema razvoju lijeka za COVID-19,” rekao je prof. dr. sc. Luka Čičin-Šain, naš znanstvenik koji radi u Helmholtz centru u Braunschweigu za tu njemačku novinu.

U ovom istraživanju prof. Čičin-Šain i kolege analizirali su više od šest tisuće antitijela od kojih 750 pokazuje reakciju na korona virus što je preduvjet za uspješnu borbu protiv ovog patogena koji je uspio svijet staviti u karantenu. Sada se na antitijelima vrše dodatna istraživanja kako bi se jasnije utvrdila njihova učinkovitost. Cilj ovog istraživanja, navodi se dalje, nije cjepivo nego lijek kojim bi se liječilo pacijente s ozbiljnijim oblikom COVID-a-19, piše Večernji list.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO potvrdio Marka Ruttea za novog glavnog tajnika

NATO saveznici službeno su izabrali danas nizozemskog premijera Marka Ruttea za novog glavnog tajnika NATO-a. Rutteovo imenovanje postalo je formalnost...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -