Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Kina zabranila da se objave znanstveni radovi o koronavirusu, mora ih odobriti vlada

Must Read

VLASTI u Kini zabranile su objavu znanstvenih radova o postanku koronavirusa. Ti radovi ne mogu se objaviti bez odobrenja ministarstva zdravstva.

Kako piše CNN, kineski znanstvenici su u strahu da vlasti time žele prikriti važne informacije o širenju zaraze.

Glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian na društvenim je mrežama u više navrata napisao da je virus u Kinu dopremila američka vojska.

“To je dio državnog narativa o tome kako virus nije iz Kine”, rekli su anonimni znanstvenici CNN-u.

Sveučilišta su greškom objavila naputak vlasti?

Radovi o koronavirusu dosad su se normalno objavljivali, međutim vlasti sad zahtijevaju da svaki takav rad ide na dodatno odobrenje u ministarstvo uz redovnu proceduru na sveučilištima.

Čini se da su sveučilišta naputak vlasti objavila greškom, a nakon što su ih dopisnici CNN-a pitali za komentar, dokument je uklonjen.

“To je trebao biti interni dokument”, kazao je anonimni izvor. Kineske su vlasti od početka zaraze skrivale ključne informacije, a još sredinom siječnja tvrdile su kako nema prijenosa virusa s čovjeka na čovjeka.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

REČE ČOVJEK ČIJA VLADA HITLEROVE PLAĆENIKE NAZIVA “HRVATSKIM VOJNICIMA”: Zlo poput Holokausta više nikad i nigdje ne smije se ponoviti

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandrokovića pozvao je u ponedjeljak, u povodu Dana sjećanja na žrtve Holokausta - Jom Hašoe,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -