Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Tuga u Mostaru: Iznenada umro glumac NP Mostar

Must Read

Sinoć je, u svojoj 54 godini života preminuo glumac Mirsad Elezi, dugogodišnji član ansambla Narodnog pozorišta u Mostaru.

Mirsad Elezi jer rođen u Mostaru 1966. godine, a član je ansambla Narodnog pozorišta od 1994. godine kada je i ostvario svoje prve uloge u predstavama koje je režirala Hadžija Hadžibajramović.

Odigrao je preko četrdeset uloga na sceni Narodnog pozorišta u Mostaru, a publika ga pamti po nezaboravnim izvedbama u predstavama “Kidaj od svoje žene” Ray Cooney, u režiji Sulejmana Kupusovića; “Vukodlaci” Vaska Hamovića, u režiji Sulemana Kupusovića, “Ruho” Šemsudina Gegića u režiji Laure Angiulli, “Derviš i smrt” Meše Selimovića u režiji Erola Kadića, “Mostarska djelidba” Skender Kulenović, u režiji Sulejmana Kupusovića, “Balkanske mućke” Ray Cooney u režiji Ade Lazić, “To” Alija Isaković, režija Ivan Leo Lemo, “Posljednja ljubav Hasana Kaimije” Derviš Sušić u režiji Šemsudina Gegića i mnogim drugim.

Također, ostvario je brojne zapažene uloge na filmu, a posebno uspješan je bio u predstavama komedijskog žanra, pri čemu je samo na međunarodnom festivalu komedije dobio pet nagrada.

Sprovod Mirsada Elezija bit će obavljen sutra, 14. travnja u 14 sati na gradskom groblju Sutina.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Hrvatski Kantoni Nemaju Svoje TV Kuće?

Hrvate se uvuklo u priču o kanalu na hrvatskom jeziku na razini države, koji je protuustavan Kada govorimo o medijima...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -