Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Jučerašnji napad u Francuskoj proglašen je terorističkim činom. Dvoje je mrtvih i petero ranjenih

Must Read

Počinitelj napada u kojem je u subotu ubijeno dvoje ljudi i ranjeno njih petero u mjestu Romans-sur-Isere, na jugoistoku Francuske, izbjeglica je iz Sudana i uhićen je pod sumnjom za teroristički napad i ubojstva povezana s terorističkim djelom. U subotu je čovjek s terorističkim nakanama ubio dvoje i ranio petero ljudi, rekao je ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner.

Napadač je tijekom dana napao nožem nekoliko osoba u trgovini i na ulici prije nego li je uhićen, precizirao je ranije izvor blizak istrazi. U subotu navečer je francusko pravosuđe, odnosno nacionalno antiterorističko tužiteljstvo, otvorilo istragu zbog ubojstava povezanih s terorističkim činom.

POČINITELJ JE NAVODNO SUDANSKOG PODRIJETLA

Prvi elementi istrage o počinitelju napada pokazuju da je riječ o čovjeku sudanskog podrijetla, rođenom 1987. te upućuju na namjere narušavanja javnog reda uznemiravanjem ili terorom. Prilikom pretresa njegova doma pronađeni su rukom pisani dokumenti s vjerskim konotacijama, u kojima se autor redaka posebno žali na život u zemlji nevjernika, navelo je tužiteljstvo.

Autor se navodno zove Abdallah A.-O. i 29. lipnja 2017. je dobio status izbjeglice, te je u srpnju iste godine dobio desetogodišnju dozvolu boravka u Francuskoj. Počinitelj napada nepoznat je francuskoj i europskoj policiji.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Dodik će predložiti da dan RS-a bude na Dan prvog srpskog ustanka

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik rekao je da će na svesrpskom saboru u Beogradu predložiti da...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -