Nedjelja, 28 travnja, 2024

Zbog koronavirusa u Međugorju potpuna karantena

Must Read

Zbog pojave koronavirusa u Međugorju u potpunu karantenu su stavljeni ”Majčino selo” i tamošnji samostan redovnica, potvrdio je šef Odjela za infektivne bolesti SKB Mostar Jurica Arapović.

Kazao je kako se radi o samostanu s dvadesetak redovnika i redovnica, navodeći kako su svi početkom marta imali blaže simptome.

”Neki od njih su testirani, ne svi, i pozitivni su na Covid 19. Radi se o jednom otvorenom redovničkom sistemu. Časna sestra je bila u kontaktu i s Majčinim selom te se i ta kuća s redovnicima i Majčino selo stavljaju u jedan oblik karantina”, kazao je dr. Arapović.
Naglasio je kako trenutno testiraju primarne kontakte koji su visokog rizika za stjecanje Covida-19.
”Od tih 18 trenutno se troje nalazi u našoj bolnici, jedna časna sestra je na respiratoru, teške i neizvjesne prognoze, u kritičnom stanju. Fratar i druga časna sestra se u srednje teškom stanju”, rekao je dr. Arapović.
Govoreći o žarištima koronavirusa u Hercegovini izrazio je zabrinutost zbog činjenice da se otvaraju žarišta bez epidemiološke podloge.
”Bojim se da će se Covid-19 uvući u građanstvo i nećemo moći povezati i doći do nekih kontakata, što je preduvjet da nam se dogodi ono što se dogodilo u nekoj od evropskih država. S obzirom na naš zdravstveni sistem to nije dobro”, zaključio je Arapović.
Stoga je pozvao sve građane da se pridržavaju preporuka i naredbi nadležnih institucija, jer je to najbolja mjera zaštite od epidemije koronavirusa koja se evidentno šiti bez kontrole.
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Željezničar nakon poraza od Posušja panično lovi opstanak

Nogometaši Željezničara osvojili su važne bodove u borbi za opstanak svladavši ekipu GOŠK-a u Gabeli s 2:1, u 29....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -