Utorak, 7 svibnja, 2024

SLUGA POKORNI: “Informirao sam Erdogana o nasrtajima na Ustavni sud iz RS”

Must Read

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH, razgovarao je telefonom s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom o situaciji prouzročenoj pandemijom korona virusa.

Tijekom razgovora su razmijenjene informacije o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Turskoj u vezi s borbom protiv širenja korona virusa.

Predsjednik Erdogan obećao je da će Turska Bosni i Hercegovini uputiti pomoć u medicinskoj opremi.

“Prošlog tjedna je moj Ured, na osnovu potreba koje imaju naši stučni medicinski timovi, sačinio specifikaciju i uputio Ministarstvu zdravstva Turske molbu za pomoć. Večeras me predsjednik Erdogan pozvao telefonom i priopćio mi da će ta pomoć biti odobrena Bosni i Hercegovini. Na tome sam zahvalio turskom narodu i njemu osobno u ime svih građana naše zemlje”, kazao je Izetbegović za Fenu.

Kako se još navodi, Izetbegović je Erdogana informirao i o nastraju na Ustavni sud BiH i blokadi institucija Bosne i Hercegovine od strane političkih predstavnika iz RS-a.

Je li ga informirao da je SDA uspješno blokirala prijedlog HDZ-a da se u Federalnom parlamentu osude svi genocidi, uključujući i onaj nad Armencima, Bakir nije kazao.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Kako će zastupnici BH Hrvata koji budu glasali za izbacivanje Srba iz Vlade RH nazad kući za Ilindan ili Gospojinu?

Imate li vi neku ideju? Ili mislite da se oni više ne misle vraćati kući? Dobro Milas je ionako u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -