Utorak, 7 svibnja, 2024

OBAVIJEST SVIM PRIVREDNICIMA U BIH Poziv za skupljanje podataka i popunjavanje upitnika Vanjskotrgovinske komore BIH

Must Read

Iz Vanjsko-trgovinske komore BiH upućen je poziv svim BiH privrednicima da uprate web stranicu Vanjskotrgovinske komore BiH

www.komorabih.ba

koja će na jednom mjestu imati sve ažurirane i provjerene informacije u cilju donošenje što boljih odluka s obzirom na svjetsko kretanje  pod utjecajem korona virusa.

Na stranici će se  postavljati i ažurirati provjerene informacije do kojih Vanjskotrgovinska komora pokušava doći u različitim državama, kako biste mogli planirati svoje dalje aktivnosti.

BITNO POPUNJAVANJE UPITNIKA

U cilju donošenja što boljih incijativa krucijalnih mjera, a vezane su za novonastalu situaciju, mole se svi privrednici da popune upitnik na stranici komore: POTEŠKOĆE U POSLOVANJU ZBOG KORONAVIRUSA.

 

Utjecaj koronavirusa na ekonomiju Bosne i Hercegovine, odnosno koliki je iznos direktnih i indirektnih šteta, posebno kada je u pitanju poslovanje kompanija, još se sa sigurnošću ne zna precizno, ali prema preliminarnim pokazateljima zasigurno je da će pojedine industrije, kao što su turizam, transport i prerađivačka industrija, zabilježiti lošije poslovne rezultate u odnosu na isti period prethodne godine.

Kada su u pitanju tržišta, izvoz iz Bosne i Hercegovine u Kinu i dalje bilježi rast od 5,5% a u padu je uvoz za 4,5%.

PRIJEDLOZI MJERA

Informaciju o nizu incijativa  koju je Vanjskotrgovinska komora pokrenula za aktivnije uključivanje i djelovanje svih nadležnih kako bi se osiguralo funkcioniranje lanaca snabdjevanja na međunarodnom i unutarnjem planu i donijele mjere za ublažavanje posljedica po privredu donesenim  17.3. 2020 pogledajte ovdje:

Institucije – Informacija o aktivnostima sa prijedlogom mjera

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Kako će zastupnici BH Hrvata koji budu glasali za izbacivanje Srba iz Vlade RH nazad kući za Ilindan ili Gospojinu?

Imate li vi neku ideju? Ili mislite da se oni više ne misle vraćati kući? Dobro Milas je ionako u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -