Utorak, 7 svibnja, 2024

PUSIĆ: Sa BIH se budemo dogovorili

Must Read

MOSTAR – Prva potpredsjednice hrvatske vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je za sarajevski Dnevni Avaz da će se Hrvatska konzultirati s BiH o gradnji Pelješkog mosta.
Ministrica Pusić ponovila je za Avaz da su po pokazateljima stručne predstudije o izvodivosti Europske komisije, dvije varijante mosta s pristupnim cestama i cestom preko Pelješca dobile najviše bodova među opcijama povezivanja juga Hrvatske s ostatkom države.
To znači, kazala je Pusić, da postoje dobri temelji da se počne raditi na realizaciji projekta.
“Dakle, ne radi se o realizaciji projekta, daleko smo još od toga. Što se nas tiče, posao tek sada počinje, a podaci iz predstudije su svakako dobra startna pozicija”, kazala je Pusić.
Dodala je da je na temelju razgovora s europskim povjerenikom za proširenje Štefanom Fueleom koji je održan prošle godine, Bosna i Hercegovina u poziciji da iznese svoje mišljenje i stavove u pronalaženju rješenja za povezivanje hrvatskog juga s ostatkom zemlje.
“Nema sumnje da ćemo se konzultirati s BiH. Sada imamo pozitivan element koji ukazuje na to da bi posao mogao biti završen uspješno, a to ovisi o našim sposobnostima, znanju i pameti. Naravno, razgovarat ćemo sa susjedima, kao što smo i ranije”, ističe Pusić.
Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je jučer kako je legitiman zahtjev Hrvatske za povezivanje svoga juga s gradnjom Pelješkog mosta. Dodao je kako BiH nema formirano službeno stajalište oko pitanja Pelješkoga mosta, no da očekuje dogovor dviju država.
“Dakako, očekujem da se taj most gradi u dogovoru s Bosnom i Hercegovinom, njezinim interesima, kao i interesima samog Neuma”, dodao je Bevanda.
Državni ministar prometa i veza Damir Hadžić također je istaknuo kako nema ništa protiv izgradnje mosta koji neće ugroziti interese BiH.
HINA

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Kako će zastupnici BH Hrvata koji budu glasali za izbacivanje Srba iz Vlade RH nazad kući za Ilindan ili Gospojinu?

Imate li vi neku ideju? Ili mislite da se oni više ne misle vraćati kući? Dobro Milas je ionako u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -