Suzuki na skupu HDZ-a u Mostaru

chinese-boy-carl-purcellDraga rodice, iako sam u Hercegovini već devet mjeseci još uvijek puno toga ne razumijem? Sinoć sam bio u Mostaru. Tatin šef nas je vodio na predizborni skup HDZ-a BiH.

Ali, nije to kao u nas u Japanu, gdje ideš na skup stranke koju podržavaš i za koju ćeš glasati.

Tatin šef ne podnosi HDZ BiH, ali kaže da mora otić tamo radi posla, a imaju i dobar roštilj.

S nama je pošao i susjed Stipan. On ima njemačku mirovinu i kaže «da mu se jebe za HDZ, a i za ostale. Kaže da su u politici i onako jebivitri i linčine i da bi ih tribalo povišat po drvećima umisto plakata!»  

Šef se smijao i rekao da je dobra ta s jebivitrima po drvećima i da bi mogli patentirati neku vrstu mini vjetrenjača, koje bi se mogle zvati jebivjetrenjače. Tako bi naša županija mogla efikasno riješiti pitanje energije, a i ne bi morali više uništavati rijeke s onim mini hidrocentralama.

Stipan kaže da je on Pravaš i pošao je s nama da čuje kako neki Marko Perković iz susjedne Hrvatske neće pivat HDZ-u! Draga rodice znam a ti ovo nije jasno, nije ni meni, ali on je tako rekao: pošao je u Mostar uživati u sramoti čelnika HDZ-a kada budu objašnjavali zašto taj Marko nije došao i zašto neće pjevati. Stipan nam je usput pričao da je Marko pravi Hrvat i da on neće pivat udbašinama ni za šta na svitu…

Došli smo na stadion, gdje je bilo puno svijeta, svirala je neka očajna muzika, sami narodnjaci, čudi me što hadezeovce ne žele primiti u tu europsku narodnjačku ekipu?

U početku je bilo dosadno, neki ljudi su nešto govorili, a onda se pojavio taj Marko Perković, kojega zovu i Thompson i počeo pjevati. Stipan je pozelenio u licu, strašno je psovao i otišao je bez pozdrava! Mi smo još malo bili na skupu, tek toliko da tatinog šefa vide «oni iz vlasti», pa smo i mi otišli u Grude.

Jutros je Stipan došao u nas na kavu, strašno je izgledao, čitavu noć nije spavao i mislim da je popio puno pića koje zovu rakija. Čim je ušao psovao je onog Marka i zvao ga «konvertibilnim Markom», izdajnikom, psovao mu je «oca domovine», a onda se okrenuo tati i važno mu rekao: «ma zna sam ja, ne zove se on džaba Perković, svi su Perkovići isti…udbašine…»!

Još malo je psovao, pa je malo plakao, a tata ga je tješio. Onda su zajedno pili piće koje se zove rakija. Odjednom je Stipan zapjevao: «Jasenovac i Gradiška Stara-ja ću pivat ko mi dadne para…!» Zatim su obojica galamili i psovali, a mama ih je molila da prestanu, da ih netko može čuti. Stipan je rekao da za političare važi predizborna šutnja, a da je ovo predizborna ljutnja i da jebe mater svakome! Na to je tata zapjevao poznatu hercegovačku gangu: «Oću pivat i oću galamit ja ga …ko će mi zabranit!»

Cinik / Poskok.info

more recommended stories