Petak, 3 svibnja, 2024

Orban najavio mogućnost slanja vojske na granicu sa Srbijom

Must Read

U okviru Višegradske grupe, postoji dogovor da Češka, Poljska i Slovačka pošalju patrolne postojbe na granicu Srbije i Mađarske, ako se naglo poveća pritisak migranata na Mađarsku, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

Orban je u Budimpešti, nakon sastanka sa slovenačkim premijerom Marjanom Šarecom, istaknuo kako trenutno 96.000 migranata koristi takozvanu balkansku rutu na putu ka zapadnoj Europi i ocijenio je kako je nemoguće reći hoće li pokušati doći do Mađarske ili Slovenije preko Hrvatske.

Kako prenosi MTI, Orban je rekao kako su Mađarska i Slovenija veoma dobro svjesne šta znače migracija i nelegalni prelasci granica.

“Obojica znamo što znači kada mase pokušaju preći naše granice i nelegalno proći kroz naše zemlje. Znamo kako je kada ne dolaze kod nas, već samo žele proći i znamo kako je kada zakon, nacionalni interesi i humanost u rukovanju stvarima na ispravan način u sukobu jedni sa drugim”, rekao je Orban.

On je dodao kako Mađarska veoma saosjeća sa naporima Slovenije da brani svoje granice i najavio da dvije zemlje planiraju da zajedno upute medicinsku opremu Africi.

Šarec je ocijenio kako su bilateralni odnosi dvije zemlje izuzetno snažni u obastima ekonomije i turizma, dodajući da je sa Orbanom razgovarao o produbljenju ekonomske suradnje.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -