Srijeda, 26 lipnja, 2024

UKLJUČUJU SE ENTITETSKE VLADE Vijeće ministara BiH mijenja odluku o 4G?

Must Read

Vijeće ministara BiH moglo bi uskoro izmijeniti tek nedavno usvojenu Odluku o dodjeli dozvola za 4G mrežu i to na način da se novac prikupljen po toj osnovi usmjerava uz prethodno pribavljenu suglasnost Vlade Republike Srpske i Vlade Federacije BiH.

Inače, prema ranije usvojenoj odluci, novac koji se prikupi po osnovi dodjele dozvola za 4G mrežu raspoređivao se odlukom Vijeća ministara BiH na prijedlog Ministarstva komunikacija i prometa BiH, a to je bio jedan od osnovnih razloga zbog čega Vlada Republike Srpske nije dala suglasnost na usvajanje te odluke, pišu Nezavisne novine.

Ipak i pored toga, Vijeće ministara BiH 11. ožujka ove godine usvojio je takvu odluku, a nakon toga Vlada Republike Srpske od Regulatorne agencije za komunikacije BiH tražila je da se usvojena odluka izmijeni i da suglasnost za utrošak sredstava moraju dati i entitetske vlade.

Ovaj zahtjev Regulatorna agencija za komunikacije BiH je prihvatila i izradila novu odluku koja bi, nakon provedene javne rasprave i nakon što na nju daju suglasnost Ured za zakonodavstvo Vijeća ministara, Ministarstvo komunikacija i prometa BiH i Ministarstvo financija i trezora BiH, trebao bi se naći na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara BiH.

Podsjećanja radi, ministri u Vijeću ministara BiH usvojili su Odluku o dozvolama za korištenje radio-frekventnog spektra za pružanje usluga putem mobilnih pristupnih sustava kojom je utvrđeno da je operater na ime dodijeljene dozvole za puštanje u rad 4G mreže dužan uplatiti naknadu u visini od 17,5 milijuna KM i to u pet jednakih rata

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO potvrdio Marka Ruttea za novog glavnog tajnika

NATO saveznici službeno su izabrali danas nizozemskog premijera Marka Ruttea za novog glavnog tajnika NATO-a. Rutteovo imenovanje postalo je formalnost...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -