Subota, 27 travnja, 2024

Glasovanje: Francuski Senat glasovao za istospolni brak

Must Read

Senat, gornji dom francuskog parlamenta, prihvatio je noću na srijedu prvi i najvažniji članak zakonskog prijedloga o istospolnoj bračnoj zajednici unatoč oštrom protivljenju senatora desnice i prosvjeda javnosti.
Prvi članak koji dopušta brak osobama istog spola prihvaćen bez izmjena u odnosu na prvo čitanje. Glasovanje se time smatra konačnim, osim ako ne bude odbačen cjelokupni zakonski prijedlog.
Zakon su već prihvatili u donjem domu, Nacionalnoj skupštini, čime je ljevica, na vlasti u Francuskoj od 2012., pokrenula obećanu društvenu reformu.
Zakonski prijedlog otvara put istospolnom braku i posvojenju djece u njemu. U Nacionalnoj skupštini prihvaćen je velikom većinom u prvom čitanju 12. veljače, nakon dvotjednih žučljivih rasprava i više od 5.000 amandmana.
Za istospolni brak glasovao je najveći dio senatora ljevice: socijalisti, komunisti i zeleni. Velika većina oporbene desnice glasovala je protiv.
Istospolnom braku protivi se velik dio francuske javnosti. U srijedu su protivnici “braka za sve” pozvali na idući veliki nacionalni prosvjed 26. svibnja, nakon dva prethodna 13. siječnja i 24. ožujka.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nitko iz Al Qaede nije došao u WTC tornjeve i izveo žene i djecu. Pa opet ubojstvo 3000 Amerikanaca nije proglašeno genocidom

Dok pišemo ovaj tekst Željko Komšić suborac Al Qaede u BIH govori u UN-u o zlu negiranja genocida u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -