Nedjelja, 29 rujna, 2024

Dostavljena pomoć poplavama ugroženoj Busovači

Vrlo

Riječ je o pumpama za vodu, isušivačima vlage, lopatama, kolicima, gumenim čizmama, dekama, zaštitnim maskama i HTZ rukavicama.

Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine dostavio je značajnu pomoć u Busovaču koja će stići direktno stanovništvu putem lokalnog Crvenog križa i tima Civilne zaštite.

Riječ je o pumpama za vodu, isušivačima vlage, lopatama, kolicima, gumenim čizmama, dekama, zaštitnim maskama i HTZ rukavicama.

Oprema je jednim dijelom donirana podrškom CP UAE, priopćeno je iz Crvenog križa FBiH, prenosi Fena.

Nakon pristiglih podataka iz općina, gradova i kantona i procjene situacije na terenu o ugrožavanju ljudi i materijalnih dobara povodom velikih količina snježnog pokrivača, porasta dnevnih temperatura koje su uticale na topljenje snijega, kao i obilnih kišnih padavina početkom ovog mjeseca, organizacije Crvenog križa su se na vrijeme uključile u akciju pomoći ugroženom lokalnom stanovništvu u poplavljenim područjima.

I ovog puta, u okviru nadležnosti, organizacije u strukturi Crvenog križa FBiH odmah su odgovorile i izašle na teren, u prvom redu zbog osnovnih potreba stanovništva – hrane, higijene i vode, a po potrebi i s opremom te materijalno-tehničkim sredstvima, u skladu s mogućnostima.

Crveni križ FBiH je u pripravnosti, prati stanje na terenu, a narednih dana distribuirat će i pitku vodu.

Poplavama i klizištima najviše su zahvaćeni Zeničko-dobojski kanton (Zenica, Kakanj i Visoko), Srednjobosanska županija (Busovača, Kiseljak, Bugojno, Travnik, Gornji Vakuf-Uskoplje, Vitez i Kreševo) i Kanton Sarajevo (Hadžići, Ilidža, Novi Grad i Vogošća), a manjim intenzitetom Unsko-sanski (Ključ i Sanski Most), Hercegbosanska županija (Livno i Tomislavgrad) i Tuzlanski kanton (Doboj Istok i Gračanica).

Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Potpisan ugovor vrijedan 500.000 KM: U Ljubuškom se gradi prva Sigurna kuća u ŽZH

U Ljubuškom uskoro kreće izgradnja Sigurne kuće – skloništa za žrtve nasilja u obitelji i osobe koje uslijed životnih...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -