Četvrtak, 26 rujna, 2024

HOĆE LI HRVATSKA REAGIRATI DA ZAŠTITI DUDAKOVIĆA? General ABIH kojeg je Zagreb odlikovao optužen je za ozbiljne zločine nad Srbima

Vrlo

Predsjedavajući Sudskog vijeća Željka Marenić priopćila je da će od 447 svjedoka Tužiteljstva BiH njih 16 biti saslušano sa mjerama zaštite, kao i da će biti pročitani iskazi dva svjedoka, te saslušano šest vještaka.

Tijekom pretresa će biti uloženo 1.105 materijalna dokaza, a bit će nužno  oko 500 radnih sati da Tužiteljstvo sasluša svjedoke.

Osim Marenić, u Sudskom vijeću u ovom predmetu su i suci Minka Kreho i Halil Lagumdžija.

Sud BiH je u listopadu prošle godine potvrdio optužnicu koju je Tužiteljstvo BiH podiglo protiv Atifa Dudakovića i još 16 pripadnika i komandanata Petog korpusa Armije BiH koji se terete za zločine protiv čovječnosti počinjene 1995. godine na području općina Bosanski Petrovac, Ključ, Bosanska Krupa, Sanski Most i ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području općina Bihać i Cazin.

Osim Dudakovića, optuženi su Ekrem Dedić, Sanel Šabić, Ibrahim Šiljdedić, Safet Salihagić, Adis Zjakić, Hasan Ružnić, Redžep Zlojić, Samir Solaković, Fatmir Muratović, Muharem Alešević, Husein Balagić, Ale Hodžić, Edin Domazet, Ejub Koženjić, Ibrahim Nadarević i Said Mujić.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

INTERVIEW: Fr. John Anthony Boughton, poglavar zajednice “sivih fratara” iz Bronxa

Fr. John Anthony Boughton, američki franjevac i poglavar zajednice "sivih fratara" iz Bronxa, nekada je bio vojnik, švercer i...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -