Nedjelja, 29 rujna, 2024

RAMSKI LEUCANTHEMUM: Zašto mu žrtve Uzdola nisu “nevine”?

Vrlo

Ovoga tjedna na sjednici Općinskog vijeća Prozor – Rama usvojena je odluka o Spomen danu za žrtve Uzdola. Iako se godinama čekalo na ovu odluku ona nije usvojena u tekstu kojeg su predlagali HDZ BiH i njegovi koalicijski partneri nego su se oko teksta dogovorili HDZ 1990 i SDA. Izbačena je jedna riječ, a ona čini veliku razliku onoga što je ranije predlagano i onoga što je u četvrat usvojeno.

– Ipak, začuđuje i ne možemo vjerovat da su iz ove odluke izbacili riječ “…nevine žrtve…”! Koalicija na čelu sa Esadom Dželilovićem očito nije dopustila da se ova riječ stavi u naziv ove odluke, a ona znači puno. Kako shvatiti da načelnik Ivančević i njegovi poslušnici pristaju na izbacivanje riječi “nevine”? Možemo zaključiti kako su na ovaj način izjadnačeni svi oni koji su život izgubili na Uzdolu, odnosno i oni koji su nevino ubijeni i masakrirani, te oni koji su to činili, a zatim poginuli tijekom vojnih operacija.

– Ne možemo pristati da se riječ “nevine” briše iz Odluke o Danu sjećanja na žrtve Uzdola. Zar to nisu nevine žrtve? Mi ćemo i u budućnosti inzistirati da se riječ “nevine” ugradi u ovu odluku, isključivo iz razloga da se odvoje žrtve od zločinaca – poručili su iz HDZ-a BiH u Rami.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

NIKOME NIŠTA NIJE JASNO: Zašto je Armija BIH ubijala građane BIH u BIH selu Miletić? Usred BiH!

Prije 31. godinu, 24. 4. 1993., u selu Miletići kod Travnika mudžahedini, počasni državljani BIH, kojima je naš ex...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -