Nedjelja, 28 travnja, 2024

TREĆU GODINU ZAREDOM Lijepa Hrvatica podrijetlom iz BiH proglašena najboljom sportašicom Austrije

Must Read

Hrvatica Ivona Dadić proglašena je za sportašicu godine u Austriji, piše portal Glas Hrvatske.

“Najljepša atletičarka” i “atletska princeza”, kako mnogi nazivaju Ivonu Dadić, titulu najbolje sportašice osvaja već treću godinu zaredom.

Ivona Dadić je nacionalna rekorderka i prva austrijska višebojka koja je otišla na Olimpijske igre. Viceprvakinja je svijeta u petoboju, a osvojila je i visoko 4. mjesto na Europskom prvenstvu i 6. mjesto na Svjetskom prvenstvu u sedmoboju.

“Velika mi je čast primiti nagradu i biti među najboljim austrijskim sportašima. Uistinu sam sretna, nagrada je veliko veliko priznanje mom timu i meni za sjajnu sezonu 2018.”, rekla je Ivona.

Ivona je rođena u Welsu u austrijskoj saveznoj državi Gornja Austrija, nakon što su joj roditelji pobjegli od rata u Bosni i Hercegovini.

Počela je trenirati još u ranom djetinjstvu, a s 14 godina je upisala sportsku školu u Linzu. Njena najveća ljubav je višeboj, a od pojedinačnih disciplina najviše voli trčanje na 800 metara.

Prije deset godina dogodila joj se obiteljska tragedija – u prometnoj nesreći poginuo joj je brat Ivan.

“U spomen na brata i tu strašnu tragediju imam tetoviran križić s imenom brata Ivana, a na svakom natjecanju ispod dresa nosim njegovu sliku za koju vjerujem da mi donosi sreću. I tako želim da moj brat zauvijek bude sa mnom. Jako mi nedostaje”, izjavila je Ivona Dadić za Večernji list.

Hrvatica iz Bosne jedna od najljepših atletičarki na EP-u Berlinu

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Hrvati su na izborima mogli izabrati trojicu iz dijaspore neovisnih o Plenkoviću. Mogli su nadzirati Vladu RH. Nisu to učinili. Stiže već sve na...

Ovako govori hrvatski predsjednik o plinovodu i američkim ucjenama. Jednostavno je. Hrvatska je već trebala poslati poruku SAD-u da...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -