Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

SLOVAČKA Lajčak podnio ostavku na mjesto ministra vanjskih poslova

Must Read

Slovački šef diplomacije Miroslav Lajčak i bivši predsjednik Opće skupštine UN, ali i bivši Visoki predstavnik u BiH odlučio je sinoć podnijeti ostavku u znak prosvjeda zbog odluke slovačkog parlamenta da odbaci sporazum UN o migrantima, javili su slovački mediji, pozivajući se na izvore iz ministarstva vanjskih poslova Slovačke.

Ministar Lajčak odlučio se za ostavku, potaknut odlukom parlamenta koji je s 90 glasova za odbacio sporazum o migracijama, objavio je slovački portal Spektator, navodeći da su u Ministarstvu najavili dodatne informacije nakon što se Lajčak sastane s premijerom Peterom Pelegrinijem i predsjednikom Andrejem Kiskom.

Lajčak je bio predsjednik Opće skupštine UN kada je sporazum o migracijama prihvaćen, a već ranije zaprijetio je ostavkom ako ga njegova zemlja ne prihvati.

Sporazum UN o migracijama do sada su odbacile Italija, Poljska, Austrija, Slovačka, Češka, Mađarska, Bugarska, Estonija, Izrael, Australija i Sjedinjene Države. Sporazum je nastao nakon najvećeg priliva migranata u Europu od Drugog svjetskog rata, kada su mnogi bježali od konflikata i siromaštva s Bliskog istoka, Afrike i drugih područja./Onasa/HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Hercegovac krenuo na hodočašće iz Njemačke do Međugorja koje je dugačko nevjerojatnih 1000 kilometara

Širokobriježanin Ferdo Galić krenuo na hodočašće iz Njemačke do Međugorja, točnije iz Njemačkog grada Reutlingena na put dug 1000...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -