Srijeda, 26 lipnja, 2024

U tijeku spašavanje mornara iz BiH

Must Read

U tijeku je proces oslobađanja državljanina BiH koga su 23. rujna oteli nigerijski gusari sa još 11 članova posade teretnog broda Glarus švicarske kompanije Massoel, potvrđeno je Srni iz Veleposlanstva BiH u Bernu.

”U tijeku je operacija oslobađanja zarobljenih s broda Glarus, a radi sigurnosti i zaštite otetih rečeno nam je da nas neće obavještavati o detaljima. Nemamo nikakvu informaciju i u statusu smo čekanja”, rečeno je iz veleposlanstva BiH u Bernu.

Prema istom izvoru, tek kada sve bude okončano i ljudi oslobođeni može se očekivati službena informacija. Švicarska brodska kompanija Massoel potvrdila je ranije napad na svoj teretni brod Glarus u nigerijskim vodama, koji je prevozio pšenicu od Lagosa do Port Harcourta. Nigerijska agencija za pomorsku upravu i sigurnost objavila je da su sedmoro talaca Filipinci, po jedan iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Ukrajine i Rumunjske, te da se i dalje smatraju nestalim.

Iz švicarske kompanije su naveli da su obavijestili obitelji otetih te da surađuju s vlastima i stručnjacima kako bi se osiguralo brzo i sigurno oslobađanje taoca./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO potvrdio Marka Ruttea za novog glavnog tajnika

NATO saveznici službeno su izabrali danas nizozemskog premijera Marka Ruttea za novog glavnog tajnika NATO-a. Rutteovo imenovanje postalo je formalnost...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -