Subota, 27 travnja, 2024

Dalić: Ne zanima me tradicija, ona je tu da se ruši

Must Read

Francuska je jedna od reprezentacija koju ‘Vatreni’ nikada nisu pobijedili. S ‘Tricolorima’ smo igrali pet puta ostvarivši tri poraza i dva remija uz negativnu razliku pogodaka 3-9

Međutim, taj podatak ne brine previše izbornika hrvatske reprezentacije Zlatka Dalića, prenosi HINA.

“Ne polažem puno na tradiciju, ona je tu da se ruši. Ispred nas je finale i nama nije bitno tko je protivnik. Došli smo uživati u finalu i dati maksimum. Ne zanima nas previše tko je na drugoj strani,” poručio je Dalić.

Prvi francusko – hrvatski dvoboj i najviše pamtimo. Bilo je to polufinale SP-a 1998. godine i pobjeda domaćina 2-1

Hrvatska je povela početkom drugog poluvremena golom Davora Šukera, međutim ‘Tricolori’ su uzvratili s dva gola Liliana Thurama. Izjednačio je praktički u drugom napadu nakon Šukerovog gola, a potom u 69. minuti još jednom probio Dražena Ladića. Zanimljivo, bili su to njegovi jedini golovi u 114 nastupa u francuskom dresu. Hrvatska je posljednjih 15 minuta imala igrača više nakon što je isključen Laurent Blanc, ali nisu uspjeli izjednačiti.

Francuzi su nakon te utakmice pobijedili i Brazil postavši svjetski prvaci, dok je Hrvatska u dvoboju za broncu pobijedila Nizozemsku.

Nakon pariške drame, uslijedila su još dva poraza u prijateljskim susretima 1999. i 2000. Tada svjetski prvaci slavili su u Parizu 3-0 golovima Roberta Piresa (46), Floriana Mauricea (67) i Tonyha Vairellesa (73), a u Zagrebu 2-0 preko Roberta Piresa (23) i Davida Trezegueta (70). Nekoliko tjedana nakon zagrebačkog slavlja ‘Tricolori’ su postali i europski prvaci.

Međusobno smo igrali i na EP 2004. u Portugalu u susretu B skupine, a završilo je 2-2. Francuzi su poveli autogolom Igora Tudora (22), a potom je Hrvatska okrenula rezultat preko Milana Rapaića (48′-11m) i Dade Prše (52). No, u 64. minuti je izjednačio David Trezeguet.

Posljednji put igrali smo u ožujku 2011. na Stade de Franceu. Bio je to prijateljski susret koji je završio bez golova.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Znanstvenici koji su fokusirani na neandretalistiku dolaze u BIH: Istražuju zašto su Hrvati glasali za Matu Granića

Među stručnjacima se vodi žučna rasprava o tomu koliko su dugo suvremeni ljudi živjeli s neandertalcima u Europi i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -