Nedjelja, 5 svibnja, 2024

INSTITUCIJA PALA S TENKA: To vam je život – skočite, padnete, dignete se…

Must Read

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović u društvu ministra obrane Ante Kotromanovića oko 10.30 sati stigao je u posjet vojarni ”Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji.
Kako doznajemo, premijer Milanović razgledavao je oklopno vozilo BOV ”Patria” AMV, pozirao snimateljima i u jednom trenutku, umjesto da s vozila siđe izlazeći na predviđenom mjestu, pogrešno je procijenio visinu i pokušao skočiti. Pao je s vozila, no brzo je ustao uz pomoć generala Drage Lovrića, otresao prašinu s odjeće i nastavio s protokolom kao da se ništa nije dogodilo.
– Bilo je to nepromišljeno – kazao je premijer te potom ministru Kotromanoviću potvrdio da nije dobro procijenio visinu.
– To je život, čovjek pada i podiže se. Pravio sam se važan, no ne osjećam nikakve posljedice – našalio se Zoki nakon nezgode.
Nakon incidenta Milanović se uputio u razgledavanje vojnih objekata u društvu načelnika GS OS RH grenerala pukovnika Drage Lovrića, zapovjednika HKoV-a generala brigadira Dragutina Repinca, zapovjednika ZzP-a Mate Ostovića te zapovjednika Gardijske motorizirane brigade (Gmtbr) Borisa Šerića. Vojarna na periferiji Petrinje u vojnim se planovima vodi kao ”Vojarna za 21. stoljeće“. Za takvu namjenu trebat će uložiti 200 milijuna kuna, uz početnih 17 milijuna s koliko je već izgrađen prvi suvremeni smještajni objekt, od tri ukupno takve kategorije. Predviđeno je ulaganje u novu infrastrukuru, posebno poboljšanje interneta, vode, struje, kanalizacije, za nastavno središte, višenamjensku dvoranu i ostale sadržaje potrebne za maksimalnih 1500 vojnika i časnika. Sada ih je ovdje 1150, uz smještaj 91 borbenog oklopnog vozila Patria, po licenci istoimene tvrtke iz Finske izrađenih u slavonsko-brodskom Đuri Đakoviću.
Milanović: To vam je život – skočite, padnete, dignete se...
Milanović je upoznat i s uvjetima boravka i radom pripadnika dviju gardijskih motoriziranih bojni Tigrovi i Gromovi i ostalim pratećim službama. Nakon obilaska glavnih prostora Vojarne, premijer je izjavio da će se popraviti uvjeti boravka vojnika i časnika i nastaviti pravilno koristiti, čuvati i održavati suvremena vozila koja udovoljavaju uvjetima NATO-a i standardima Europske borbene skupine, u kojoj je Hrvatska vojska.
Milanović: To vam je život – skočite, padnete, dignete se...

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -