Srijeda, 26 lipnja, 2024

BEĆIROVIĆ: Apelacija Borjane Krišto odredit će budući karakter BiH

Must Read
Sastanak predstavnika političkih partija iz FBiH i članova Venecijanske komisije o izmjenama Izbornog zakona BiH završen je bez konkretnih zaključaka, kazao je  Damir Bećirović (DF).

“Urađena je rekapitulacija i sumirali smo sve što smo do sada radili po ovom pitanju. Sve strane su iznijele svoje argumentacije i prijedloge. Također, predstavnici Venecijanske komisije iznijeli su neka pojašnjenja i mišljenja koja su sastavni dio odluke po apelaciji Bože Ljubića”, istaknuo je Bećirović.

Kako je naveo, u narednom periodu jako je važno šta će Ustavni sud BiH odlučiti po apelaciji Borjane Krišto.

“Time će se u osnovi odrediti karakter ove zemlje i pravac u kojem ćemo ići. Ukoliko se Ustavni sud BiH bude vodio onim što već postoji ili mišljenjima OHR-a, koja prvi put nisu urađena, a trebalo je to uraditi jer je OHR vrhovni tumač civilnog aspekta Daytonskog mirovnog sporazuma, mislim da se može očekivati odbacivanje te apelacije”, smatra ovaj DF-ov poslanik.

Bećirović je potvrdio da je za početak lipnja zakazan sastanak lidera političkih partija u FBiH sa predstavnicima Venecijanske komisije, nakon kojeg će, vjeruje, biti konkretnijih rezultata kada je u pitanju izmjena izbornog zakonodavstva BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO potvrdio Marka Ruttea za novog glavnog tajnika

NATO saveznici službeno su izabrali danas nizozemskog premijera Marka Ruttea za novog glavnog tajnika NATO-a. Rutteovo imenovanje postalo je formalnost...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -