Srijeda, 1 svibnja, 2024

Emmanuel Macron: “Ja sam ravan Vladimiru Putinu”

Must Read

Francuski predsjednik Emmanuel Macron sebe smatra “ravnim” svom ruskom kolegi Vladimiru Putinu. Ovu je izjavu dao novinarima nakon nedjeljnog intervjua za francuske medije RMC i Mediapart. Macron je također istaknuo kako je dao nalog za udare na Siriju kako bi Putina posjetio da i Francuska postoji, te izrazio uvjerenje kako će taj potez na kraju dovesti do mira u ovoj arapskoj zemlji.

Nakon njegova nedjeljnog razgovora s vodećom radio postajom RMC i novinarom Jean-Jacquesom Bourdinom i čelnikom analitičkog internetskog izdanja Mediaparta Edwya Plenela, francuski predsjednik Emmanuel Macron je govorio o suradnji sa svojim ministrima, a ovaj format razgovora je bio prilika da saznamo nešto više o sudjelovanju Francuske u napadu na Siriju i kako Macron misli da je demonstracijom vojne sile Putinu pokazao svu svoju snagu.

Prema Jean-Jacquesu Bourdinu, predsjednik Macron je govorio o Rusiji sa svojom suprugom, koja je također nazočila ministarskom sastanku.

“Ja sam ravan Putinu. Usput, Putin me razumije. Odlučio sam udariti na Siriju da Putin shvati da smo i mi tamo. On razumije taj diskurs i to je rješenje za povratak mira u Siriji”, rekao je francuski predsjednik novinaru Jean-Jacquesu Bourdinu.

“Hajdemo vidjeti hoće li ova odluka stvarno dovesti do mira u Siriji”, izjavu predsjednika Macrona je komentirao Bourdin.

Oba novinara koja su sudjelovala u emisiji su također su bila iznenađena prisutnošću na sastanku ministara Macronove vlade.

“Ministri obično imaju i druge poslove. Što su, dovraga, oni tamo zaboravili? Otkrivenje?”, upitao je Edwy Plenel.

Istovremeno, novinari su pohvalili predsjednika zbog činjenice što je osobno razgovarao s njima pred kamerama.

“Nakon intervjua on je bio isti kao i tijekom”, rekao je Jean-Jacques Bourdin.

“Činilo se da nastavlja sudjelovati u razgovoru. Čak nam je rekao: “Ako želite, možemo razgovarati do ponoći”, te kako mu se to sviđa”, zaključio je Bourdin.

VIDEO: Jean-Jacques Bourdin, Edwy Plenel i Emmanuel Macron

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nakon odluke Crne Gore da podrži rezoluciju, Srbija ostaje jedina zemlja regije koja to neće učiniti

Nakon što je Crna Gora objavila da će u Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda (UN) podržati usvajanje rezolucije o genocidu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -