Srijeda, 26 lipnja, 2024

Hercegovci za 150 eura krijumčarili migrante

Must Read

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv B. B., rođene 1977. godine u Mostaru i V. B., rođenoga 1974. godine u Trebinju, koji se terete za kazneno djelo – krijumčarenje ljudi.

Optuženi se terete da su u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, prijevozom kroz teritorij BiH, omogućili nezakonit boravak tri migranta, državljana Sirije, koji nisu posjedovali osobne dokumente te nisu boravili legalno na području BiH.

Kako se u optužnici navodi, V. B. se tereti da je 4. veljače 2018. godine uspostavio kontakt s migrantima u Bileći, koje je zajedno s optuženom svojim vozilom namjeravao prevesti do Sarajeva uz ugovorenu novčanu naknadu od 150 eura, a u kojoj namjeri su spriječeni od policijskih službenika PS Berković na lokalnoj cesti u mjestu Strupići, općina Berkovići.

Navedene radnje predstavljaju kazneno djelo i u suprotnosti su s odredbama Zakona o kretanju i boravku stranaca i azilu.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(www.jabuka.tv 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO potvrdio Marka Ruttea za novog glavnog tajnika

NATO saveznici službeno su izabrali danas nizozemskog premijera Marka Ruttea za novog glavnog tajnika NATO-a. Rutteovo imenovanje postalo je formalnost...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -