Utorak, 22 listopada, 2024

Fifa proglasila najljepši gol u povijesti svjetskih prvenstava

Vrlo

U povijesti svjetskih prvenstava svjedoci smo bili raznih majstorija koje su obilježile prvenstva. No, prvo mjesto pripada samo jednome, a navijači diljem svijeta su najljepšim golom proglasili pogodak Manuela Negrete.

Svjetsko prvenstvo 1986. koje se održalo u Meksiku ostalo je upamćeno po Maradoninoj “božjoj ruci” koja je donijela Argentincima naslov svjetskog prvaka u utakmici protiv Engleza. No, još jedan događaj koji se tada dogodio obilježio je povijest svjetskih prvenstava.

Naime, nogometaš Meksika Manuel Negrete postigao je najljepši gol u povijesti svjetskih prvenstava. Tako su odlučili fanovi diljem svijeta koji su imali jako težak zadatak u Fifinom izboru 32 najljepša gola.

– Za Negreteov predivni gol svi znamo ovdje u Meksiku, iako ga nisam vidio uživo to je gol o kojem će se pričati još puno godina. Predstavlja vjeru koju moramo imati u sebi, mogućnost raditi stvari drugačije od drugih. Taj gol je živi dokaz toga – rekao je obrambeni igrač Meksika Miguel Layun za Fifu, komentirajući fantastični gol sunarodnjaka.

Tako su Negreteove poluškarice pobijedile u konkurenciji fantastičnih golova koje su proizveli igrači poput Jamesa Rodrigueza, Dennisa Bergkampa, Luisa Alberta.

Zaista prava umjetnost…

/HMS/
- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Javnost u Rvackoj se pita: Zašto ime roditelja problematičnog dječaka ostaje nepoznato, zašto nas ne zabavljate o korumpirani mediji?

Svinjokolja je i  krvožedna je javnost. Nikada zadovoljena, uvijek gladna novih skandala, a posebice željna saznati ono što im...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -