Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Srpski tabloidi u histeriji: Hrvati su nam sabotirali himnu, Vučića čekale opasne ubojice

Must Read

SRPSKI tabloidi nerijetko plasiraju nevjerojatne priče kojima srpskog predsjednika Aleksandra Vučića prikazuju kao ultimativnu žrtvu i heroja. Sada su otišli i korak dalje.

Atentat na Vučića

Informer, tabloid posebno sklon Vučiću, preko pola naslovnice donosi priču s naslovom “Krimi-drama u Hrvatskoj: Vučića čekale opasne ubojice”. Radi se o uhićenju trojice državljana Hrvatske i BiH u zagrebačkom naselju Špansko. Policiji je za trojac u automobilu dojavio jedan građanin koji je kod jednog od njih primijetio pištolj.

Policija je državljane BiH legitimirala te su pretražili automobil bosanskohercegovačkih registracija u kojem su pronašli automatski pištolj Škorpion i streljivo. U mobitelu jednog od njih pronašli su fotografiju puškomitraljeza i sliku novca. Trojac je završio u pritvoru zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Iako se nigdje ne navodi da je ovaj događaj na bilo koji način povezan s posjetom srpskog predsjednika Zagrebu, srpski je tabloid uhićenje predstavio kao spriječen atentat na Vučića. Uhićen trojac nazivaju opasnim ubojicama koji su čekali srpskog predsjednika.

Sabotaža himne

No još je možda i bizarnija priča srpskog tabloda Alo. Pod naslovom “SKANDAL Pogrešno svirali ‘Bože pravde’ u Zagrebu” optužuju da je na Pantovčaku pogrešno intonirana srpska himna. Radi autentičnosti ćemo citate ostaviti u izvornom obliku.

“Očigledno je Hrvatima teško palo to što su morali da gledaju srpsku zastavu i da slušaju našu himnu, te su gardisti koji su istu izvodili, prema rečima naših sagovornika, odlučili da namerno isfalširaju!” piše u tekstu tabloida Alo.

Za analizu glazbene ispravnosti vlastite himne upitali su – vojnog i političkog analitičara.

Vojni političar Miroslav Lazanski ustvrdio je da je orkestar falšao, i to na dva mjesta.

“Nisu dobro izveli našu himnu. Kada se analizira snimak intoniranja „Bože pravde“, jasno je svima da su falširali, i to čak na dva mesta. Ja nisam muzički ekspert, ali znam da himna ne treba onako da zvuči kako su je oni izveli. S obzirom na to da oni našu himnu ne izvode često, onda nije ni čudo što im se to desilo. Dečki se nisu uhodali, a trebalo bi, imaće još prilike da je izvode”, rekao je Lazanski za Alo.

Politički analitičar Dragomir Alđelković potvrdio je crne slutnje novinara tabloida. “Profesionalci himne izvode bez greške, a kada greše, tu se radi o jasnoj nameri. Evidentno je to bila nekakva tiha sabotaža. Odnosno, pokušaj da se na taj način relativizuje poseta Vučića, zapravo da se pošalje poruka i hrvatskoj i našoj javnosti kako se Hrvati prema nama odnose. Cilj je bio da kroz vrstu sabotaže pokažu da im je Vučićeva poseta nebitna te da im je i saradnja sa Srbijom nebitna”, rekao je sugovornik tabloida Alo.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Hrvatski Kantoni Nemaju Svoje TV Kuće?

Hrvate se uvuklo u priču o kanalu na hrvatskom jeziku na razini države, koji je protuustavan Kada govorimo o medijima...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -