Subota, 4 svibnja, 2024

Isplata mirovina počinje 5. veljače

Must Read

Isplata mirovina za mjesec siječanj počet će u ponedjeljak, 5. veljače, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO, javlja Fena.

Mirovine ostvarene na temelju Zakona o MIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža mirovina iznosi 326,17 maraka, zajamčena 434,90, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 maraka.

Do početka primjene novog zakona o MIO mirovine će se obračunavati prema odredbama postojećeg zakona. Mirovine koje su ostvarene na temelju Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Mirovine ostvarene na temelju Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za siječanj, s uračunatim troškovima, iznose oko 165 milijuna maraka.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti. “Volodimir...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -