Subota, 18 svibnja, 2024

Zdravko Mamić: Ako Aleksandar Vučić to učini, ja ću mu prvi skinuti kapu

Must Read

– Čitao sam da Aleksandar Vučić želi napraviti stadion. Ako to učini, ja ću mu prvi skinuti kapu. Čini mi se da je srčan, da voli sport i Zvezdu, da ima tu vrstu emocije koja će ga povući tom pothvatu – rekao je Mamić.

Nogometaši Dinama nalaze se na pripremama u Turskoj, a tamo se našla i Crvena zvezda pa je Zdravko Mamić otišao pogledati njihovu utakmicu. Ostao je impresioniran Zvezdom čiji bi igrači, kako kaže, imali mjesta u Dinamu.

– Kako da ne, naravno da u Zvezdi ima igrača za Dinamo. Ali, neću sada o imenima. Kada sam vidio kako Zvezda fizički dominira, rekoh u sebi “Bože, Dinamo je kao dječji vrtić naspram Zvezde”. To su po meni dvije različite filozofije. Mi imamo ogroman broj igrača iz naše omladinske škole, a Zvezda formiranu i natjecateljsku ekipu.

Ne znam koji bi rezultat bio kad bismo igrali jer Dinamo ima kvalitetu, a Zvezdi kapa do poda – rekao je Mamić za Blic.

Mamićeva tajna uspjeha?

– Bazirao sam se isključivao na našu školu. Imamo odlične igrače iz mlađe kategorije, biramo na pravi način igrače iz cijele Hrvatske, a onda ih razvijamo i dovoljno rano stavljamo u prvu momčad. Pokušavamo balansirati, a da rezultat ipak do neke granice ne trpi.

Tko mu je draži, Zvezda ili Partizan?

– Ne bih se tu opredjeljivao. Imam prijatelje i u jednom i u drugom klubu. Susrećemo se, uvijek smo zajedno i lijepo se družimo. Kaže da je korigirao stav o regionalnoj ligi. – Među prvima sam bio za regionalnu ligu jer sam vidio da smo svi izmrcvareni što ratom što ekonomskim neprilikama. No, danas je regionalna liga naša europska liga i moramo to prihvatiti. Partizan i Zvezda igraju proljeće u Europi, de facto tri četvrtine sezone bit će na europskim iskušenjima. Pa kad bismo tome još dodali jugoligu, teško da bi tu bilo mjesta.

Mamić je kritizirao političare obiju zemalja.

– Političke elite u Srbiji i Hrvatskoj ništa nisu napravile za razvoj sporta, posebno kada je infrastruktura u pitanju. Hrvatsku i Srbiju po političarima nitko ne bi prepoznao, a zahvaljujući sportašima svi su čuli za nas. Mi u Hrvatskoj nemamo ni nacionalni stadion. Pa to je nečuveno, sramota. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je izgradnju nacionalnog stadiona.

– Čitao sam da Aleksandar Vučić želi napraviti stadion. Ako to učini, ja ću mu prvi skinuti kapu.

Čini mi se da je srčan, da voli sport i Zvezdu, da ima tu vrstu emocije koja će ga povući tom pothvatu – zaključio je Mamić.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

BIH Policija traži biciklistu koji je ozlijedio pješaka i pobjegao

Pješak starije životne dobi završio na Klinici za neurokirurgiju nakon prometne nesreće u Sarajevu. U ulici Bardakčije, općina Centar,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -