Četvrtak, 2 svibnja, 2024

U narednim danima stiže novi snijeg

Must Read

U utorak će preovladavat sunčano vrijeme sa malom do umjerenom naoblakom. Magla je izgledna prije podne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i sjeveru Bosne. Više oblačnosti je moguće na jugu i zapadu Hercegovine. Krajem dana povečanje oblačnosti na zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C.

srijedu će biti više oblačnosti na zapadu i jugozapadu Bosne i u Hercegovini gdje se od poslijepodnevnih sati prognozira potpuno oblačno vrijeme. U ostalim područjima mala do umjerena naoblaka, u Krajini prolazno i pretežno oblačno. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C.

četvrtak se prognozira naoblačenje u cijeloj zemlji. Povremeno slaba kiša u zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne i u Hercegovini. Jače naoblačenje sa jačim padavinama se očekuje sa sjeverozapada u noći na petak. Većinom će padati kiša, a u Krajini će do petka ujutro kiša preći u snijeg. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Umjereno jako jugo sa jakim udarima. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu i u Krajini do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14°C.

petak će biti oblačno vrijeme. U Hercegovini i jugozapadu Bosne kiša. U većem dijelu Bosne će padati i kiša i snijeg. U jutarnjim satima snijeg u Krajini, a u ostalim područjima kiša. Postepeno tokom dana, od zapada prema istoku Bosne, kiša će prelaziti u susnježicu ili snijeg. Do kraja dana prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne jugo u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima. U ostatku Bosne vjetar sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka je najniža u Krajini, oko 0°C, i sve je toplije prema istoku i jugu zemlje gdje će se dnevna temperatura kretati od 8 do 12°C.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

JEDAN KANDIDAT ZA PLENKOVIĆEVOG MINISTRA MANJE: Zbog sumnje na korupciju uhićen bivši pomoćnik hrvatske ministrice kulture

EPPO je, ne navodeći njihove identitete, izvijestio da su sva trojica uhićena u ponedjeljak na zahtjev Ureda koji je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -