Petak, 27 rujna, 2024

Sarajevo jača zajedništvo s Turskom: “Operacija ‘Maslinova grana’ korak je ka sigurnoj Europi”

Vrlo

U organizaciji Unije europskih turskih demokrata (UETD) danas je u Sarajevu pročitano priopćenje u znak podrške Turskoj u borbi protiv terorizma.

Operacija turskih snaga “Maslinova grana” bitan je korak za stabilnost Turske i regije, ali isto tako je i bitan i s aspekta sigurnosti cijele Europe, poručeno je s današnjeg okupljanja u Sarajevu, organiziranog u znak podrške Turskoj u borbi protiv terorizma, javlja Anadolu Agency (AA).

U organizaciji Unije europskih turskih demokrata (UETD) danas je u Sarajevu pročitano priopćenje u znak podrške Turskoj u borbi protiv terorizma, a u vezi sa pokretanjem ofanzive “Maslinova grana” na regiju Afrin, na sjeveru Sirije.

Okupljanju su prisustvovali ambasador Republike Turske Haldun Koc, predsjednik Unije europskih turskih demokrata (UETD) Zafer Sirakaya, predstavnici turskih institucija i organizacija koje djeluju u BiH, brojni turski studenti, ali i građani Sarajeva.

Okupljeni ispred Sebilja na sarajevskoj Baščaršiji nosili su države zastave Turske i Bosne i Hercegovine i transparente “Cilj operacije ‘Maslinova grana’ su terorističke organizaciije PKK, PYD, ISIS i druge…”, “Operacija ‘Maslinova grana’ će spriječiti novi izbjeglički val u zemlje EU-a”, “Cilj operacije ‘Maslinova grana’ je očuvanje južnih granica NATO alijanse”, “Svijet treba biti uz Tursku i narod regije u borbi protiv terorizma”…

Ambasador Turske u BiH Haldun Koc istakao je kako je bosanski narod i danas pokazao da je uz Tursku.

“Bosanski narod je uz nas bio u najtežim i najosjetljivijim trenucima. Današnje okupljanje u Sarajevu je još samo jedan pokazatelj tog jedinstva i zajedništva”; rekao je Koc, te dodao:

“Naša želja je da vojnici, odnosno oni koji se na frontu bore za stabilnost i mir budu uspješni u operaciji ‘Maslinova grana’. To je bitan korak za stabilnost Turske, za stabilnost regije, ali isto tako je i bitan s aspekta sigurnosti vijele Europe.”

Koc je također kazao kako je Turska, nakon što je pokrenuta ofanziva “Maslinova grana”, još jednom svijetu pokazala kako može biti jedinstvena.

Predsjednik Unije europskih turskih demokrata (UETD) Zafer Sirakaya izrazio je svoje zadovoljstvo zbog, kako je kazao, činjenice da je BiH danas još jednom pokazala da je uz Tursku kada je riječ o borbi protiv terorizma.

Prema njegovim riječima, današnje okupljanje u Sarajevu šalje poruku da svako treba pružiti podršku kada je riječ o borbi protiv teroriuzma, jer je terorizam najveći neprijatelj čovječanstva.

“Ove terorističke organizacije su najveći neprijatelj i kurdskog stanovništva, što se jasno moglo vidjeti nakon što je počeo rat u Siriji. Mi ovdje govorimo o terorističkoj organizaciji koja je u Afrinu svoje neistomišljenike osuđivala na smrt”, rekao je Sirakaya.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Izazov: PR riječ koja nas vuče za nos

Ne znam kako vi, ali ja više ne mogu. Otvaram novine, televiziju, internet—bilo što, i što nalazim? Izazove. Svugdje....
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -