Nedjelja, 12 svibnja, 2024

DODIK: Nema bošnjačkog političara koji nije spreman tretirati Srpsku kao politički, pa i vojni cilj

Must Read

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da nema bošnjačkog političara koji nije spreman u danom momentu organizirati se i Republiku Srpsku tretirati kao politički, pa i vojni cilj, javlja Srna.

“Zato postoje razne organizacije koje se formiraju kod muslimana, što nam je poznato i o tome imamo informacije duže vrijeme. Ne zanima me šta misli Bakir Izetbegović, a ako postoji naoružavanje onda je to ilegalna struktura izvan sustava i kontrole”, rekao je Dodik novinarima komentirajući informaciju beogradskih “Večernjih novosti” da Izetbegović sprovodi ilegalnu obuku paravojnih formacija koju je do sada prošlo najmanje 9.000 mladih Bošnjaka.

Dodik je kazao da se u BiH mora vratiti izvornom Daytonu.

Komentirajući izjavu novog prvog zamjenika visokog predstavnika Denissa Hearna da nisu točna mišljenja da je izvorni Dayton mijenjan i da su od Republike Srpske uzurpirane neke nadležnosti, Dodik je rekao da je to njegova stvar ali da se u BiH mora vratiti izvornom Daytonu.

“Politički sustav potrebno je organizirati u skladu sa ustavom. Ovo što sada imamo je izvan Ustava i rezultat je nasilja njegovih prethodnika o kojima ne želi razgovarati, ali i arogancije koju pokazuje u smislu nasilja nad ustavom i svega što je činjeno u prošlosti”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci./HMS/

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Znaju li Olga i Tamara nešto što Vučić ne zna? Oktroirana prva dama Ukrajine stigla u Beograd

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska stigla je u nedjelju u Beograd, u prvi posjet nekog visokog ukrajinskog dužnosnika Srbiji od...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -