Nedjelja, 19 svibnja, 2024

‘OVO SE NE MOŽE MJERITI NI SA ČIM DOSAD’ Džihadisti izveli jedno od najvećih krvoprolića ikad: ‘Imamo barem 500 mrtvih i ranjenih’

Must Read

Najmanje 189 ljudi poginulo je, a više od 200 je ozlijeđeno u napadu kamionom-bombom koji je eksplodirao u subotu u središtu Mogadišua, glavnog grada Somalije, objavila je policija.

Bilanca bi mogla biti i teža jer su među više od 200 ozlijeđenih neki u teškom stanju.

Napad se dogodio sredinom poslijepodneva na raskrižju PK5 u trgovačkoj četvrti Hodan.

Odgovornost za napad još nitko nije preuzeo. No, somalska vlada za napad krivi ekstremističku skupinu al-Šabab povezanu s terorističkom mrežom al-Qa’idom koja često izvode napade u tom gradu i okolici.

Predsjednik Mohamed Abdullahi Mohamed proglasio je trodnevnu žalost i poslao apel građanima da odu do bolnica i doniraju krv za ranjene žrtve.

Šef bolnice dr. Mohamed Yusuf kazao je kako je bolnica krcata mrtvima i ranjenima i da ima puno onih koji su ostali bez udova.

– Ovo je stvarno strašno, ne može se mjeriti s ničim dosad – kazao je.

Islamisti žele srušiti somalsku vladu, koju podržava međunarodna zajednica i 22.000 vojnika Afričke unije.

Protjerani su iz Mogadišua u kolovozu 2011. nakon čega su izgubili većinu svojih uporišta. No, i dalje nadziru velika ruralna područja gdje izvode gerilske i samoubilačke napade. Meta su im često vojne baze, somalske i strane, prenosi Jutarnji list.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

USTAŠKI ČASNIK IZ FILMA SVETLANE BROZ: Odbjegli ratni zločinac i dalje se skriva od Interpola, no svi znaju da živi u Metkoviću

Iako je Tužiteljstvo BIH još 2012 podiglo optužnicu protiv Hrstića a Interpol još 2018 raspisao potjernicu za njim Miroslavu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -