Subota, 18 svibnja, 2024

SMETA MU NAZIV BOSNA: Goran Ivanišević postaje izbornik Davis Cup reprezentacije Hercegovine?

Must Read

Goran Ivanišević, jedan od najboljih hrvatskih tenisača svih vremena i osvajač Wimbledon 2001. godine mogao bi postati izbornik Davis Cup reprezentacije Bosne i Hercegovine ako se iz naziva makne fašistički naziv Bosna. Naime kako Damiru Mašiću smeta naziv HercegBosna tako i Ivaniševiću smeta Bosna. Radi se o paradržavnoj tvorevini koja je nestala prije nego je nastala, da parafraziramo Mašića, i u čijim je vojnim postrojbama postojala jedinica El Mudžahid koja je činila ratne zločine, koji podsjećaju na današnje zločine ISIL-a.

Ivanišević želi da se iz naziva Davis Cup reprezentacije brišu svi ratni nazivi a Bosna je bila ratni naziv tog dijela BIH koji je etnički čistio druge nacionalnosti. Isto kao što su radila ostala dva.

Čelnici Teniskog saveza Bosne i Hercegovine već su razgovarali s ovim stručnjakom, međutim, konačni dogovor još uvek nije postignut.

Napomena: Tekst je aktivistički izokrenut. 

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

BIH Policija traži biciklistu koji je ozlijedio pješaka i pobjegao

Pješak starije životne dobi završio na Klinici za neurokirurgiju nakon prometne nesreće u Sarajevu. U ulici Bardakčije, općina Centar,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -