Petak, 3 svibnja, 2024

Hrvatska će sa šest konzulata i Veleposlanstvom simbolično biti u svakom dijelu BiH

Must Read

Republika Hrvatska ponovno će snažno ojačati svoju diplomatsko-konzularnu mrežu u Bosni i Hercegovini, a o tome svjedoče i potezi koji stižu ove jeseni, piše Večernji list BiH. Predviđeno otvaranje dvaju novih konzularnih predstavništva u Livnu i Vitezu najbolja je potvrda te opredijeljenosti i snažna poruka potpore ovdašnjim hrvatskim državljanima. Dolazak hrvatskog premijera Andreja Plenkovića danas u Livno, a poslije tijekom dana u Široki Brijeg i Mostar jasan je doprinos snaženju tih veza, prenosi ABC portal.

Bliže mjestu stanovanja

Upravo je hrvatski premijer Plenković, koji je dugi niz godina bio u diplomatskoj službi, inzistirao na tome da se u BiH popuni ta praznina. On je kazao kako je hrvatska Vlada odlučila otvoriti konzulate sukladno dogovoru i prioritetu za Hrvatsku, a to je Bosna i Hercegovina.

– Na taj ćemo način omogućiti našim državljanima konzularne usluge tako da su bliže njihovim mjestima stanovanja – rekao je Plenković.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -