Srijeda, 15 svibnja, 2024

Vučić održao posljednju sjednicu Vlade Srbije kao premijer

Must Read

Vučić je na sjednici izjavio da je zadovoljan i presretan što je obavljao premijersku dužnost i poručio ministrima da posao u vladi zahtijeva izuzetnu posvećenost a kao oproštajni poklon darovao im knjige.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić održao je u ponedjeljak posljednju sjednicu vlade u tom svojstvu, uoči službenog preuzimanja dužnosti predsjednika države 31. svibnja.

Vučić je na sjednici izjavio da je zadovoljan i presretan što je obavljao premijersku dužnost i poručio ministrima da posao u vladi zahtijeva izuzetnu posvećenost a kao oproštajni poklon darovao im knjige. Rekao je kako još nema odluke o novom premijeru, prenosi Hina.

Prema njegovim riječima  u dosadašnji rad vlade obilježen je velikim rezultatima u ekonomiji kao i prosječnom plaćom do kraja godine od 455 eura.

Vučić će  predsjedničku prisegu izgovoriti u srijedu, 31. svibnja  u podne na ceremoniji u Domu Narodne skupštine  nad posebnim primjerkom ustava koji je napravljen za tu priliku. Potom će mu  dosadašnji predsjednik Tomislav Nikolić uručiti državni žig i predsjedničku zastavu kao novom čelniku države.

Nakon ceremonije u Skupštini ispred zgrade Predsjedništva biti će upriličena smotra počasne garde i tri roda srbijanske vojske.

Budući predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će njegovoj   inauguraciji 23. lipnja nazočiti veliki broj šefova država i vlada zemalja regije te da očekuje da to budu gotovo svi najviši državnici u okruženju.

“Na inauguraciji 23. lipnja imat ćemo do sada najveći broj predsjednika, šefova vlada, ministara vanjskih poslova koji će doći. Očekujem iz regije gotovo sve jer su mir i stabilnost u regiji dio moje politike”, rekao je Vučić novinarima.

Poručio je da očekuje dolazak najviših predstavnika Hrvatske,  Slovenije, Mađarske, Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Grčke i Austrije.

“To je do sada najveće priznanje ne za mene već za našu zemlju”, naveo je Vučić.

Za predsjednika države Vučić je izabran u ovom krugu na izborima održanim 2. travnja.

Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zamislimo ovu situaciju

Englezi su 4 putra Sjevernim Ircima nametnuli prvog čovjeka  u UK piramidi koji ih tamo "predstavlja". Englezi su nasilno izmjenili...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -