Subota, 4 svibnja, 2024

NAKON ŠTO SU HRVATSKI ZASTUPNICI NAPUSTILI SJEDNICU Predstavnički dom Parlamenta FBiH jednoglasno usvojio rezoluciju o osudi inicijative EP-a za federalizaciju države

Must Read

1606624

Na izvanrednom zasjedanju Predstavničkog doma Parlamenta FBiH jednoglasno je, sa 70 glasova “za”, ali bez predstavnika klubova HNS – HDZBiH i HDZ-a 1990 usvojena rezolucija o osudi inicijativa za federalizacijom države i entiteta sa ciljem etnonacionalnih podjela i snaženja separatističkih tendencija, prenosi Oslobodjenje.

Spomenutu rezoluciju predložio je poslanik SDP-a BiH Damir Mašić i njome se, između ostalog, traži osuda “kontinuirane tendencije i političke inicijative bez obzira na to dolaze li one iznutra ili van BiH, koje za cilj imaju uspostavu sistema etnoteritorijalne supremacije koji dugoročno vodi do rušenja ustavnog poretka i disolucije BiH”.

Sjednicu su napustili poslanici HNS – HDZ BiH, kao i poslanici HDZ-a 1990, koji su “oštro su osudli predlaganje ovakve rezolucije, kazavši da je ona kontra dekomracije, protiv rezolucije Europskog parlamenta, protiv Ustava BiH i, u konačni, protiv Hrvata”.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -