Subota, 29 lipnja, 2024

Dodik: BiH ulazi u krizu koja dugo neće biti riješena

Must Read

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ocijenio je danas da će “potez bošnjačkih lidera dovesti Bosnu i Hercegovinu u krizu koja dugo neće biti riješena”.

Nakon što je predat zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, Dodik je optužio člana Predsjedništva BiH i lidera SDA Bakira Izetbegovića da je odgovoran za tu krizu i da će najviše štete imati BiH, za koju se Izetbegović zalaže.

– Veoma je jasno da je Izetbegović odlučan da napravi totalnu krizu u BiH – kazao je.

Dodik je, u telefonskoj izjavi za RTRS iz Beča, gdje je u dvodnevnom posjetu, ponovio stav da “nema pravnog osnova za pokretanje revizije, posebno nakon današnje situacije na sjednici Predsjedništva BiH, što se može tumačiti kao čin da nije ni donesena odluka o pokretanju revizije”.

– Bez obzira na razloge Izetbegovića jasno je da uvodi novu praksu ponašanja u institucijama BiH. Sada je onima iz RS, koji govore o tome kako se ne treba ponašati ovako ili onako, jasno da Izetbegović ne oklijeva da izađe iz institucija sustava kada njemu to odgovara – kazao je entitetski predsjednik.

RS mora, kako je dodao, ostati jedinstvena u ovome./prvi.tv/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nakon susreta s Konakovićem Fajon izrekla uobičajnu frazu

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković susreo se danas s ministricom vanjskih poslova Republike Slovenije Tanjom s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -