Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Crnadak odgovorio Izetbegoviću: Veleposlanica u Haagu mora postupiti po mojoj naredbi

Must Read

“Gospodine Izetbegoviću, obavještavam vas da u skladu s važećim zakonodavstvom BiH, ja kao ministar vanjskih poslova BiH imam ovlasti za suradnju s međunarodnim organizacijama, ali i s drugim tijelima i međunarodnim institucijama. Pošto je Međunarodni sud u Haagu jedno od šest glavnih tijela Ujedinjenih naroda, korespondencija s ovim tijelom je u mojoj nadležnosti “, navodi se u Crnadkovom odgovoru Izetbegoviću.

Napominje da Izetbegović instruira Ambasadu BiH u Haagu da zanemari upute ministra vanjskih poslova BiH i ne proslijedi pismo koje je uputio sudu u Haagu.

 

“Snosim punu odgovornost za sadržaj pisma i veleposlanica nema pravo da ne postupi po mojoj instrukciji”, naglašava Crnadak i dodaje da kršenjem naredbe ambasadorica krši Zakon o institucijama BiH.

Crnadak optužuje Izetbegovića da vrši pritisak i poticanje na “nezakonito” djelovanje veleposlanice u Haagu.

“Upozoravam vas da biste inzistiranjem na vašoj instrukciji kompletnu diplomatsku mrežu u BiH doveli u blokadu, a većina međunarodnih aktivnosti BiH bila bi paralizirana. Nadajući se još uvijek da se ne radi o diskriminatorskom odnosu prema meni kao predstavniku Republike Srpske, predlažem da sagledate činjenice i povučete svoju instrukciju ambasadorici u Haagu “, zaključuje Crnadak u pismu upućenom Izetbegoviću.

Podsjećamo, Crnadak je poslao instrukciju ambasadorici BiH u Nizozemskoj Mirsadi Čolaković uručiti njegovo pismo registraru Međunarodnog suda u Haagu, u kojem on objašnjava da zahtjev za reviziju presude protiv Srbije nije odluka BiH kao države, već jednog njenog dijela.

Crnadkovo pismo Veleposlanstvo BiH u Nizozemskoj nije dostavila, a Izetbegović je onda poručio Crnadka da on nema pravo za korespondenciju s Haagom.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Hrvatski Kantoni Nemaju Svoje TV Kuće?

Hrvate se uvuklo u priču o kanalu na hrvatskom jeziku na razini države, koji je protuustavan Kada govorimo o medijima...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -