Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Mogherini: Vrata Europske unije otvorena za BiH

Must Read

Predsjedatelj Vijeća ministra BiH Denis Zvizdić sastao se danas u Minhenu s visokom predstavnicom Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Federicom Mogherini i upoznao je s aktuelnom političkom i ekonomskom situacijom u BiH.

Zvizdić je, tijekom razgovora, rekao da Vijeće ministara BiH intenzivno radi na provođenju ciljeva i zadataka iz Reformske agende, kao i da se proces popunjavanja Upitnika Europske komisije, koji je BiH dobila početkom prosinca prošle godine, realizira predviđenom dinamikom.

Visoka predstavnica Mogherini je istaknula podršku nastavku reformi u BiH i rekla da su vrata Europske unije otvorena za Bosnu i Hercegovinu. Pohvalila je vidljiv napredak u EU integracijama i ekonomskom razvoju. Rekla je da naredno razdoblje treba biti u znaku ispunjenja zadataka iz Reformske agende i finaliziranja odgovora iz Upitnika Europske komisije, što je preduvjet za daljnji razvoj i prosperitet BiH.

Mogherini je pohvalila vidljivo unapređenje regionalne suradnje i aktivnosti koje je Vijeće ministara BiH poduzelo u posljednje vrijeme u tom segmentu.

Predsjedavajući Zvizdić je naglasio da je BiH opredijeljena za EU integracije i da je članstvo u Europskoj uniji osnovni prioritet i strateški cilj. Rekao je kako se nada da će BiH do kraja ove godine dobiti status kandidata EU. Zvizdić je istaknuo i iskorak BiH na NATO putu i rekao da bi aktiviranje MAP-a za BiH bila ključna poruka za stabilnost i sigurnost regije Zapadnog Balkana.

Očekuje se da će visoka predstavnica Europske unije, Federica Mogherini početkom ožujka posjetiti Bosnu i Hercegovinu i to će biti prilika da se upozna s ostvarenim dosadašnjim progresom, te planiranim aktivnostima na putu europskih integracija, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Večernji list

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Hrvatski Kantoni Nemaju Svoje TV Kuće?

Hrvate se uvuklo u priču o kanalu na hrvatskom jeziku na razini države, koji je protuustavan Kada govorimo o medijima...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -