Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Ferguson: Za reviziju tužbe treba ispuniti visoke standarde

Must Read

Veleposlanik Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Edward Ferguson izjavio je danas u Banjoj Luci da njegova zemlja podržava vladavinu prava koju treba da traži svaki narod za počinjene ratne zločine, ali je naglasio da u slučaju revizije tužbe BiH protiv Srbije treba ispuniti visoke standarde po pitanju zahtjevanja revizije postupka.

-Velika Britanija podržava vladavinu prava, uključujući činjenicu da bilo koji narod treba da traži pravdu za počinjene zločine – ukazao je Ferguson.

S druge strane, podsjetio je da je međunarodni sud pravde postavio vrlo visoke kriterije za pokretanje revizije tužbe, između ostalog, i da dokazi koji bi doveli do pokretanja revizije ne mogu da budu stariji od šest mjeseci.

-Na lokalnim vlastima je da prosude i odluče  ispunjavaju li te visoke standarde, koje je postavio Međunarodni sud pravde – kazao je Ferguson novinarima u Banjoj Luci.

Ove vrste revizija su, kaže, dosta neuobičajene procedure.

-U povijesti  Međunarodnog suda pravde desile su se samo četiri puta i sva četiri puta bezuspješno. Stoga, vrlo je bitno da se ispuni standard koji je postavio taj sud – rekao je britanski diplomat.

Ukazao je i da je odluka o bilo kojem podnošenju zahtjeva za reviziju tužbe na domaćim bh. vlastima, a ne na veleposlanstvima  i stranim zemljama.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Preko 200 rekreativaca svih uzrasta na 3. Posuškoj desetci

Preko 200 rekreativaca svih uzrasta i profesionalnih trkača sudjelovalo je jučer na međunarodnom natjecanju u trčanju, Posuškoj desetci, koje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -