Petak, 17 svibnja, 2024

Bivši sarajevski boksač, koji je ‘pao’ s dvije tone kokaina u Peruu, pušten na slobodu

Must Read

David Cufaj (24), državljanin Srbije, koji je odrastao i živio u sarajevskoj općini Novi Grad, a koji je prošlog mjeseca uhićen u Peruu pod optužbom da je organizator i koordinator pokušaja krijumčarenja dvije tone kokaina ka Europi, pušten je iz pritvora i omogućeno mu ja da se u daljnjem postupku brani sa slobode.

Cufaj je uhapšen 11. siječnja, nakon što je peruanska policija otkrila pošiljku kokaina skrivenog u limenkama šparoga, vrijednosti oko 174 milijuna dolara, a čija je krajnja destinacija bila Europa.

Kako prenose peruanski mediji, Cufaj je pušten odlukom suca Angela Mendivila Mamanija, koji vodi preliminarnu istragu, a koji je odbacio zahtjev tužiteljstva da se osumnjičeni sa optužbama suočava iz pritvora.

Tužiteljstvo je inzistiralo na pritvoru jer smatra da je Cufaj povezan s glavnim vođom međunarodne mreže krijumčara narkotika, koji su sada u zatvoru. Međutim, sudac je dao prednost radnim i obiteljskim vezama Cufaja u Peruu, pa je na temelju toga i donio odluku o puštanju iz pritvora.

Cufaj je, naime u Peruu bio akreditiran za rad za jednu rudarsku kompaniju, a imao je bankovne transakcije čime je, prema mišljenju suca dokazao svoj imigracijski status. Cufajeva prednost bila je i to što ranije nije imao kazneni dosije, ali i to što je njegova djevojka iz peruanskog grada Trujilla priložila dokument o tome da je sa Cufajem u izvanbračnoj zajednici od svibnja prošle godine. Ona je, također, dala izjavu da će Cufaj uskoro postati otac njenog djeteta.

– Rezultat našeg bračnog odnosa je to što će u narednim danima naša kćer biti rođena – objasnila je neimenovana Peruanka, te dodala da sa Cufajem živi u stanu u četvrti San Miguel u Limi.

Na ročištu je Cufaj pokazao i svoj ugovora o radu, kojim je “dokazao” da će poslije puštanja raditi kao pomoćnik trenera kluba “Bolivar” koji je registriran u mjestu Reniec./www.pogled.ba/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Daidžansoko zlo u Bosni: Fra MILE ahbab BABIĆ

Još jedan sarajevski džoker fratar. Kada god zatreba pljuvati po Hrvatima, a da se ne brukaju sa seoskim župnicima,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -