Četvrtak, 2 svibnja, 2024

NIKOLIĆ: ‘SRBIJA TREBA UVESTI POJAM ‘ZATIRANJE’ KOJI ĆE OZNAČAVATI SRPSKO STRADANJE’

Must Read

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je na obilježavanju 75 godina od Novosadske racije da bi u pravni sustav Srbije trebalo uvesti ustanovu “spomen-žrtve” i pojam “zatiranje”, koji će se odnositi na “istrebljenje srpskog naroda”.

“Srbija bi trebala u naš pravni sustav uvesti ustanovu ‘spomen-žrtve’ i objediniti jedinstven spomen-kompleks kao znak sjećanja na sve nevine žrtve koje su podnesene u pokušaju istrebljenja čitavog srpskog naroda, židovskog, romskog i drugih bratskih naroda s ovih prostora u Prvom i Drugom svjetskom ratu”, rekao je Nikolić kod spomenika “Obitelj” na novosadskom Keju žrtava racije.

Nikolić kaže da će se zalagati da se u pravnom sustavu Srbije ustanovi pojam “zatiranje”, koji će označavati srpsko stradanje, kao u što se riječ “holokaust” odnosi na stradanje židovskog naroda u Drugom svjetskom ratu.

“Srpski narod, razmjerno broju stanovnika, svakako pripada narodima koji su najviše stradali u povijesti čovječanstva. ‘Zatiranje’ neka označava pokušaj istrebljenja srpskog naroda za vrijeme Prvog svjetskog rata, ali i u vrijeme fašističkih režima u fašističkoj Njemačkoj i Nezavisnoj Državi Hrvatskoj”, rekao je Nikolić.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mreža mira BIH i USAID promoviraju ustaštvo i silovanja logorašica. Na taj način brutalno sramote životno djelo velikog Gorana Bubala

  Goran Bubalo bio je anđeo mira i pomirenja u našoj zemlji. Rođen je 1972. godine u Čapljini. Posebno je detaljno bio...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -