Četvrtak, 24 listopada, 2024

ŽEPIĆ: Nije ljevica nametnula Komšića i pokušala nametnuti Kukića. Radi se o komunistima…

Vrlo
- Advertisement -

U BIH ne postoje tradicionalne socijaldemokratske organizacije, istinske demokratske orijentacije izjavio je prof. Božo Žepić.  Niti su prije bile, niti to sada jesu. A, poznato vam je čije naslijeđe baštine. Zar nisu osam godina u Predsjedništvu, preko Alijanse i Platforme, izabrali nam „svoga Hrvata“ da nas predstavlja?
Što ostaje od istinske demokracije, ako netko tko sebe deklarira i naziva „demokratom“ cijelom jednom narodu osporava temeljno demokratsko pravo da sam bira svoje predstavnike, pa mu zloporabom lošeg izbornog zakonodavstva on bira onoga tko će ga predstavljati u najvišim tijelima državne vlasti?
Zar nisu kasnije to isto pokušali s pokušajem nametanja Slave Kukića za  Predsjedavajućeg Vijeća ministara!?  Propalo im je samo zahvaljujući izostanku podrške srpske politike, političara i zastupnika. Dakle, to nisu socijal-demokratske, a niti istinske „lijeve stranke“, već su to njihovi surogati.
Na pitanje kako tumači to što svaki nagovještaj, omogućavanja ravnopravnosti Hrvata u bilo kojem segmentu, oni tumače „davanjem ustupaka Čoviću i, ili, kao  povratak Herceg Bosne Žepić je odgovorio da je  Čović već dugo najistureniji, najsposobniji i najodgovorniji hrvatski politički lider u BiH. U njihovim medijima prikazan je kao najveća prepreka unitarnoj i strogo centraliziranoj državi, s dominacijom najbrojnijeg, nad druga dva malobrojnija naroda.
Prvo bi to išlo  pretvaranjem Federacije u vlastiti entitet, a onda i države BiH u državu „temeljnog“ naroda.
Čović im je dobar kada pomiruje njihove posvađane lidere, prvo između sebe a onda i sa srpskim političarima. Ili, kada napravi vidne pomake na europskom putu BiH.
Ni tada ga ne hvale, ali barem šute.
Međutim,  kada se on zauzme za „hrvatsko pitanje“ i svoj hrvatski narod, onda ga preko svojih medija  javno napadaju i u dijelu javnosti nastoje omalovažiti.
Nije im to teško, jer za to imaju uvijek spremne vlastite medije – kazao je prof. Žepić u izjavi za Hrvatski medijski servis.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

PODUZETNICI U AKCIJI? Gori bivša tvornica Cetinke u Trilju

Dana 24. listopada 2024. godine, u bivšoj tvornici Cetinke u Trilju izbio je požar. Na terenu se trenutno nalazi...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -