Četvrtak, 2 svibnja, 2024

DOBAR JE BAKIR, I IMA SMISLA ZA HUMOR: "Imamo najbolju vlast od Daytona do danas"

Must Read

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je na promotivnom skupu Asocijacije žena SDA održanom u Sarajevu da se Bosna i Herecgovina ovom trenutku ponovo nalazi na povijesnoj raskrsnici te da postoje dvije alternative – put ka budućnosti, pomirenju, europskim integracijama i Bruxellesu ili povratak u prošlost, svađama, ratnim ciljevima, referendumima i kontrareferendumima.
”Trebamo učiniti sve da se nipošto ne krene ovom stranputicom”, podvukao je Izetbegović.
Kada je u pitanju put pomirenja, stabilnosti, jačanje pravne države i vladavine zakona, put reformi i ekonomskog oporavka, lider SDA ustvrdio je da je ova stranka puno učinila.
Apelacija Ustavnom sudu, i davanje krila Dodiku, valjda su ti koraci ka pomirenju, suživotu i jačanju pravne države.
”Imamo najbolju vlast od Daytona do danas”, rekao je, napominjući da ne postoje nikakve afere u vezi sa premijerom na državnom, federalnom i kantonalnom nivou te da ova vlast “itekako proizvodi”.
Zurnal.Info je ovih dana objavio da je prvak SDA za 55.000KM prodavao radna mjesta na sarajevskoj klinici. Budući da nije član HDZ-a, SNSD-a, i SDS-a valjda ta afera nije dovoljno velika.
Poredeći BiH sa zemljama u regiji, Srbijom i Hrvatskom, istakao je da je zaduženost naše države mnogo manje od zaduženosti ove dvije susjedne zemlje te da je prosječna plaća u BiH – 435 eura, veća od plaće u Srbiji, koja iznosi 365 eura.
Investicije zaobilaze BIH, zbog tog jer BIH uporno šalje poruku u svijet da je neozbiljna i nesigurna zemlja. Zaduživanje nekada znači i razvoj, ne nužno propadanje. BIH sve da se želi zadužiti ne može, jer je proglašena kao kreditno izrazito nestabilna. Porediti BIH i Hrvatsku suludo je. Na svim društvenim nivoima, kulturnim, obrazovnim, znanstvenim, sportskim, BIH je jedan svemir iza Hrvatske.
Za poziciju žena u SDA kazao je da je bila bolja u početku, ali da su poslije, kako je rekao, “u pomalo muškoj borbi”, gubile tu poziciju.
Gospođa Amra Babić je lijep primjer kako prolazi pametna, sposobna i emancipirana žena u SDA. Točka.
Međutim, istakao je da će kroz kampanju učiniti sve da se ta pozicija popravi te da su žene dio ljudskog roda koji nosi teži dio posla i da taj teret nose zaista dobro.
Također, podsjetio je da u BiH trenutno ima pet koalicijskih partnera i da nije nebitno koliko će biti jaka komponenta koja, kako je rekao, dolazi sa nedvosmislno patriotske snage – SDA.
Podvukao je da su koalicije na koje se oslanjaju na državnom i entitskom važne u ovom trenutku te istakao jako dobru suradnju SDA sa Savezom za bolju budućnost.
Poručio je da SDA svakodnevno šalje snažnu poruku da je spremna graditi mir i stabilnost, potrebne kopromise, kao i da su spremni da budu kičma svih pozitivnih procesa, ali da od svih faktora u BiH traže da rade svoj posao i sve na što ih zakon obavezuje.
Druga poruka SDA, naglasio je, jeste da su spremni da brane ravnopravnost i slobodu u jedinoj zemlju koju imaju te da u toj borbi ne smiju biti tihi i neodlučni.
Također, dodao je da je, nakon što lokalni izbori budu završeni, potrebno više pažnje posvetiti zaštiti onoga za što su žene najzainteresiranije, a to su djeca i mladi.
MHc l poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

U LAŽI JE KRATKA KOSA: Dok lobira protiv Rezolucije, premijer Srbije “duboko” vjeruje da je historijski dogovor Srba i Bošnjaka moguć

Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srbije Miloš Vučević izjavio je danas kako duboko vjeruje da je istorijski dogovor...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -