Četvrtak, 24 listopada, 2024

ODLIČNE VIJESTI ZA BiH IZ SJEDIŠTA UN-a Inzko fasciniran napretkom zbog formiranja Karate saveza BiH

Vrlo
- Advertisement -

Visoki predstavnik u BiH, Valentin Inzko,prije par dana je pred Vijećem sigurnosti UN-a podnio izvještaj o stanju u Bosni Hercegovini. Uz dugo nabrajanje mnogih političkih problema koji pritišću našu zemlju, Inzko je kao rijetki „pozitivni“ korak na našem putu ka EU istakao formiranje „krovnog“ Karate saveza BiH.

„Želio bih završiti današnje izlaganje pozitivnim vijestima, koje nam ulijevaju ohrabrenje u našim naporima na stvaranju održive stabilnosti u Bosni i Hercegovini, te upućuju na izazove. Vijest je mala, gotovo trivijalna, ali sa širim simboličnim značajem. Ovih dana je nekoliko lokalnih organizacija postiglo dogovor da osnuju jedinstveni karate savez za cijelu zemlju na državnom nivou. Ali i ovaj maleni korak je zahtijevao dvadesetogodišnji napor kako bi se dostigao ovaj cilj…”, rekao je Inzko jučer u New Yorku.

Zamislimo samo kako bi šef OHR-a bio optimističan pa da se, kojim slučajem, (onim koji su ga na East Riveru imali strpljenja slušati) mogao pohvaliti da su, zahvaljujući njegovom napornom radu, u BiH formirani, recimo, državni Ribolovni savez ili Savez gorana, odnosno Jedinstveno društvo izviđača ili Savez ovisnika o nikotinu BiH… Ipak, sreću čine male stvari, a to je jučer potvrdio i visoki predstavnik. Oduševljenje zbog evidentnog napretka u BiH nisu krili ni ambasadori država članica Vijeća sigurnosti. Naime, svi su pauzu zasjedanja iskoristili kako bi u obližnoj kineskoj četvrti simbolično kupili po jedan kimono u znak podrške BiH. Sa zašivenim grbom naše domovine, razumije se.

Ivan Lauš l novi.ba

 

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SELAM TI ERUDITO! Genijalan, gotovo poetski govor Gorana Grlića Radmana, jednom , kada Hrvatska bude prosvijećena zemlja, učit će se u školama

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman održao je govor na HDZ-ovom skupu u Šibeniku koji je, umjesto političke...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -