Srijeda, 23 listopada, 2024

Ubijen najopasniji džihadist ISIS-a: “Bio je izuzetno vrijedna meta”

Vrlo

Najopasniji ubojica Islamske države poginuo je u zračnom napadu američkih snaga na sjeveru Iraka, javlja AP. Džihadist je bio državljanin iz Austraije, a da je neutraliziran potvrdila je i jutros australska vlada.

I službeni Washington potvrdio da je 24-godišnji Neil Prakash, zloglasniji kao Abu Khaled al-Cambodi, ubijen u zračnim napadima u Mosulu prošloga petka.

Prakash je bio državljanin Australije porijeklom iz Kambodže, koji je 2012. godine prešao s budizma na islam, a godinu kasnije otišao je na bojište u Siriju. Tamo se pridružio ISIS-u.

Nekad se bavio i rapom, a pojavljivao se u videosnimkama ISIS-a, pozivajući Australce da se pridruže džihadu.

Povezan je s planiranim terorističkim napadima u Australiji, a poticao je i pojedinačne napade džihadista na ciljeve u SAD-u.

“Prakash je bio važna i izuzetno vrijedna meta. On je bio najopasniji Australac u redovima ISIS-a na Bliskom Istoku”, rekao je australski državni tužitelj George Brandis za tamošnji radio ABC.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Javnost u Rvackoj se pita: Zašto ime roditelja problematičnog dječaka ostaje nepoznato, zašto nas ne zabavljate o korumpirani mediji?

Svinjokolja je i  krvožedna je javnost. Nikada zadovoljena, uvijek gladna novih skandala, a posebice željna saznati ono što im...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -