Srijeda, 23 listopada, 2024

HORVAT U SARAJEVU: Hrvatska spremna pomoć kod brisanja administrativnih granica

Vrlo

Republika Hrvatska će Bosni i Hercegovini pružiti svaku pomoć koja joj bude potrebna da zaključi pristupni proces i postane punopravna članica Europske unije – poručio je danas hrvatski ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat na Sarajevo Business Forumu.

Kazao je kako su spremni pružiti pomoć kod brisanja administrativnih granica kako bi se ekonomije dviju zemalja približile.

Horvat je kazao da je ulazak u EU Hrvatskoj donio brojne pogodnosti te da je razvio mnoge sektore.

Investitorima je poručio da je Hrvatska prijateljska država, a državna administracija pravi servis u ostvarenju poduzetničke ideje.

U četiri područja, dodao je, Hrvatska želi postignuti standarde EU, a to su: energetika, turizam, poljoprivreda i infrastruktura.

Ministar gospodarstva Srbije Željko Sertić budućnost vidi u suradnji zemalja okruženja.

Istakao je da mreža kontakata i poslovni odnosi podstiču ekonomsku integraciju koja je jamstvo regionalnog mira i stabilnosti.

– Regija ne treba biti samo prostor nego i okruženje koje pomjera granice gledajući u budućnost. Uvjeren sam da smo na dobrom putu i da ćemo kroz razne projekte učiniti da ovaj prostor postane ekonomska kapija Europe – naglasio je Sertić.

Da je regionalna suradnja budućnost mišljenja je i ministar ekonomije Crne Gore Vladimir Kavarić.

Naveo je da nijedna država nije sama sebi dovoljna, ni ekonomski giganti, a kamoli države regije.

– Zemlje regije trebaju postati partneri u borbi na globalnom tržištu mnogo prije nego konkurenti na lokalnom tržišu – poručio je Kavari./HMS/

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Ursula von der Leyen stiže u Jablanicu: Pridružit će joj se Krišto i Buhač

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen boravit će u službenom posjetu Bosni i Hercegovini 24. i 25. listopada,...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -