Srijeda, 23 listopada, 2024

Ruže iz bivše Dobrovoljačke završile u Miljacki, FTV govori kako su i nenaoružani pucali…

Vrlo

Prvo u kontejner, potom vraćene na isto mjesto, pa premještene kod vijenaca koje su postavili pripadnici Zelenih beretki, a potom i rijeka Miljacka.

Tako se može opisati put ruža i svijeća koje su danas postavili članovi delegacije iz RS i obitelji stradalih boraca u bivšoj Dobrovoljačkoj.

Kako javlja Oslobođenje, čiji je fotograf bio na mjestu događanja, ruže su bačene u rijeku koja se nalazi nadomak mjesta gdje je danas obilježena 24. godišnjica događanja u Dobrovoljačkoj.

Danas je, podsjećamo, tri autobusa i nekoliko privatnih automobila stiglo iz Istočnog Sarajeva, kako bi obilježili godišnjicu sukoba u bivšoj Dobrovoljačkoj, kada je prema navodima Tužiteljstva BiH život izgubilo sedam pripadnika JNA.

Nasilju nad sjećanjem pridružila se i FTV. Na svjetski dan slobode medija FTV nas danas tao uči i da razoružani ljudi mogu sudjelovati u vatrenom okršaju.

Podsjećamo, radilo se o ročnicima JNA svih nacionalnosti koje je streljala Armija BIH iako su znali da su nenaoružani i da se trebaju mijenjati za Aliju Izetbegovića.

Do danas za ovo masovno ubojstvo nitko nije odgovarao. Istraga je obustavljena protiv Ejupa Ganića. On nije dobio optužnicu.

Dakle vojska koje s diči multietničnošću i fura se na Tita streljala je golobrado bratstvo i jedinstvo Jugoslavije.

Vijenci koji su postavljeni njima u čast, otplutali su antifašističkim tokom Miljacke.

Šutnja se nadvila nad Sarajevo. Nema reakcija međunarodne zajednice. Nema dežurnih moralizatora. Divan jedan dan u kotlini. Glavnom gradu svih građana BIH.

 

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

DSHV: Očekujemo pozitivnu suradnju s Toninom Piculom u Srbiji

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) izrazio je optimizam povodom imenovanja Tonina Picule za izvjestitelja Europskog parlamenta za Srbiju....
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -