Petak, 20 rujna, 2024

NA SASTANKU S VUJANOVIĆEM ZAKLJUČENO: “Brda na Balkanu treba probiti sa 100 tunela”

Vrlo

U Mostaru je održan i sastanak članova Predsjedništva BiH sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem. Kako je novinarima nakon sastanka kazao Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, u opisu sastnaka bili su zajednički projekti između dvije zemlje, prvenstveno izgradnja infrastrukture.

-Izgradnjom brzih cesta, autoputa, željeznica otvorit će se nove mogućnosti i stvorit će se nova atmosfera u regiji i u odnosima BiH i Crne gore. Moći ćemo puno bolje i efektivnije da iskoristiti mogućnosti koje regijaima. Brda na Balkanu treba probiti sa 50 do 100 tunela i sve će se izmijeniti u boljem smislu. BiH je zainteresirana za izgradnju svake vrste infrastrukture, između ostalog i plinskog toka, pa smo za danas, u tom smislu, dogovorili da ponovo pokrenemo te incijative, da se ide na izgradnju plinovoda, jadransko-jonske ceste, pruge od Podgorice do Čapljine, itd.

Crnogorski predsjednik kazao je da BiH i Crna Gora mogu biti primjer u regiji, jer nemaju nijedno otovreno pitanja, te da dvije zemlje imaju veoma širok prostor suradnje.

Pominjući projekte o kojima je već govorio Izetbegović, Vujanović je kazao da suradnja može biti unaprijeđena i u energertskom sektoru, te da dužnosnici dviju zemalja trebaju ohrabriti poduzetnike i gospodarstvenike iz ovih zemalja na intenzivniju suradnju.

– Možemo unaprijediti i trgovinsku razmjenu, turističku suradnju i mi smo tu da u političkom smislu to ohrabrimo, kazao je Vujanović dodajući da je članovima bh. Predsjedništva uputio čestitiku povodom nedavne predaje aplikacije za članstvo u Europskoj uniji, te zaželio da naša zemlja što prije dobije status kandidata.

Vujanović je također kazao da, s obzirom na iskustvo Crne Gore na pregovore s EU, ta zemlja našoj stavlja svoje iskustvene kapacitete./HMS/

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Tajna koja se krila: Glumac Moamer Kasumović osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom

Glumac Moamer Kasumović osuđen je na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela bludničenje nad maloljetnikom, potvrđeno je za Raport iz...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -